Local

Dosarul „Albumul”, amânat pe motiv de protest!

Publicat: 17 feb. 2020

Cel mai mare scandal de la vârful CJ Iași din ultimii ani bate pasul pe loc. Judecătorii ieșeni au amânat din nou dosarul „Albumul” pentru data de 13 martie 2020. Scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurori pe data de 3 iulie 2015.

Atunci, fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, precum și alte persoane, precum Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga, dar și societatea Laser Co SRL au ajuns în fața instanței, sub acuzații extrem de grave.

Amintim că întreg scandalul de la CJ Iași a pornit de la un contract încheiat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, lucrurile erau destul de clare: pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc.

În urma unui control, în februarie 2015, angajații din cadrul Serviciului de Audit au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei. Astfel, Adomniței a fost acuzat că a încercat să îi acopere pe cei care au beneficiat de bani.

Adauga un comentariu