National

Dosarul Colectiv, pedepse de 15 ani cu executare pentru pompieri

Publicat: 02 dec. 2019

Procurorii DNA cer pedepse ce se îndreptată spre 15 ani de închisoare cu executare pentru foștii angajați ISU. Antonina Radu și George Matei, sunt judecați pentru faptele din dosarul Colectiv.

„Având în vedere aceste aspecte noi apreciem că ei se fac vinovați de cele două fapte. Pentru aceste considerente cerem să observați că Radu nu a dat declarații. Referitor la Matei a dat o declarație de nerecunoaștere la urmărire penală și a spus că nu a ținut legătura cu martorul Ghimpețeanu, care martor l-a contrazis în declarația sa, spunând că discută cu Matei inclusiv telefonic.

Având în vedere urmările produse, respectiv profitul Colectiv și dauna privind intervenția ISU, viețile omenești pierdute, aplicați o pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru cele două fapte”, s-a pronunțat procurorul de la DNA.

El a ținut să amintească judecătorului că doi dintre martori au menționat că au pus la dispoziția celor doi foști angajați ISU toate documentele privind situația societății Colectiv.

„Ei știau despre situația clubului încă de la primul control”, a spus tranșant magistratul de la DNA.

„Aveți în vedere că după fiecare control efectuat ofițerii ISU erau obligați de legislația existentă să întocmească rapoarte și să sesizeze superiorii în caz de incidențe pentru a primi ordine ulterioare”, a mai arătat procurorul DNA.

Procurorul DNA a cerut înlăturarea avocaților celor doi foști pompieri conform cărora ei nu și-ar fi putut exercita obligațiile legale. În cadrul clubului Colectiv nu s-ar fi găsit activitate.

De asemenea și apărătorii legi ai mai multor părți civile au cerut luni condamnarea celor doi foști angajați ai ISU. Aceștia au  amintit alte detalii din dosar obținute de anchetatorii DNA Militar pe parcursul urmăririi penale.

„Așa cum am văzut din piesele dosarului erau în stare să închidă ochii pentru o cafea și o apă minerală atunci când mergeau la club. Cerem condamnarea acestora așa cum a cerut procurorul”, a spus avocatul unora dintre victime.loading...

Adauga un comentariu