Magazin

Dotarea atelierului cu un fiset metalic 

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dotarea atelierului cu un fiset metalic 

Încet dar sigur multe dintre familii optează pentru ieșirea din spațiile locative comune și aleg proprietatea privată la curte. Din acest moment este evident că multe dintre activitățile necesare întreținerii casei se vor axa și pe deținerea unor scule și materiale ce trebuiesc depozitate.

Cum garajul pare să fie cel mai potrivit loc pentru această situație, atunci este necesară și o soluție de ordonare a tot ceea ce însemna scule de mâna, scule electrice, dipozitive de tot felul, dar și materiale consumabile cum sunt șuruburile, cuiele, diblurile, etc.

Pentru că spațiul din garaj să nu devină o mare masă de obiecte puse unele peste altele și să gășiți greu un anumit obiect sau material, va propunem amplasarea a cel puțin unui fiset metalic.

La prima vedere ați putea spune că nu este de mult ajutor un dulap metalic ci mai curând ar fi comode pentru accesibilitate la vedere niște rafturi. Nu este nimic greșit în această abordare însă rafturile sunt produse care vor trebui montate. Acest lucru implică găurirea pereților și montarea de dibluri pentru ancorarea sistemului de susținere a rafturilor. Pe lângă acest aspect care implică până la urmă și ceva murdărie făcută, dar și timp consumat, obiectele așezate pe rafturi sunt supuse expunerii la praful și umezeală din aer.

În schimb, un fiset metalic este un produs complet independent și care se poate folosi imediat ce a fost descărcat, despachetat și așezat pe poziție. Practic nu sunt necesare niciun fel de preparative sau alte operațiuni pentru folosirea lui, ci doar eliberarea spațiului în care va fi așezat. Cel mult veți aprecia dacă este necesară reașezarea polițelor interioare pe alte poziții pentru a folosi eficient spațiul în funcție de volumul obiectelor depozitate.

Dacă acest aspect legat de cea mai bună modalitate de depozitare pare să fie câștigat detașat de un fiset metalic, atunci merită să vedem cu ce alte beneficii vine un astfel de produs. La prima vedere produsul apare că extrem de solid, lucru pe care îl veți simți cu siguranță încă de la prima utilizare. În descrierea tehnică oferită de producător se arată că tablă de oțel din care este confecționat are o grosime de 0,6 mm și toate zonele de colț sunt întărite, inclusiv cele ale polițelor.

Pentru că a venit vorba de polițe, aflați că acestea sunt proiectate să suporte o greutate de până la 40 de kilograme. Este o sarcina mare și acest lucru aduce un beneficiu cert – eliminarea riscului de curbare a suportului sau de rupere în cazul blaturilor din lemn ori plăci aglomerate din așchii de lemn.

Un alt aspect de care ați putea să va folosiți foarte bine este asociat cu posibilitatea de asigurare prin închidere a ușilor unui fiset metalic. Sunt situații în care un spațiu de depozitare este comun pentru două familii care locuiesc în aceeași curte. Amplasarea unui dulap metalic cu uși care dispun de o încuietoare în trei puncte aduce cel puțin un sentiment de siguranță pentru obiectele pe care le aveți depozitate pe blaturile acestui fiset metalic. Cu siguranță nu este vorba despre o soluție infailibilă, însă în mod cert veți beneficia de un grad superior de protecție pentru tot ce ați depozitat.

La utilizarea pe termen îndelungat acest model de fiset metalic se va comportă foarte bine atât din punct de vedere mecanic, cât și estetic. Când spunem mecanic ne referim la acționarea repetată a ușilor și a sistemului de închidere, precum și la încărcarea și descărcarea de obiecte grele de pe rafturi. Despre partea estetică producătorul arată că acest fiset metalic nu va rugini deoarece oțelul a fost vopsit în câmp electrostratic și tratarea stratului de vopsea s-a făcut în regim termic la temperatura ridicată.

Per total rămâne să verificați și celelalte date cu referire la dimensiunile de gabarit ale acestui fiset metalic și eventual să vizionați și alte produse asemănătoare din această gama cum sunt vestiare metalice, ori scară telescopică care ar putea fi extrem de utilă în orice gospodărie.

 

Adauga un comentariu