Prima pagină » Eveniment-Social » Două absolvente de la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași au primit premii în bani, lăsate prin testament de către doi profesori: „Este un sprijin care mă ajută să continui pe drumul ales”

Două absolvente de la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași au primit premii în bani, lăsate prin testament de către doi profesori: „Este un sprijin care mă ajută să continui pe drumul ales”

17 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Ieri, 16 septembrie 2024, la Universitatea de Științele Vieții a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025. În cadrul acesteia, două absolvente de la USV au primit premii în bani, lăsate prin testament de către două personalități remarcabile ale învățământului superior agronomic.

Două absolvente de la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași au primit premii, lăsate prin testament de către doi profesori

Universitatea de Științele Vieții Iași este prima universitate din Iași care a început anul universitar 2024-2025. Ieri, 16 septembrie 2024, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, două absolvente au primit, fiecare, câte 1.000 de euro, bani lăsați prin testament de către doi profesori, pentru eforturile deosebite depuse pentru performanță.

Premiile „Constantin Vasilică” și „Petru Magazin” poartă numele unor profesori de prestigiu din învățământul superior agronomic. Ambii profesori au predat la Universitatea de Științele Vieții din Iași până după 90 de ani, iar aceștia au lăsat, prin testament, câte 1.000 de euro pe an, timp de trei decenii, pentru burse de merit, destinate tinerilor cu merite deosebite.

Astfel, Denisia Iacobuț, absolventă a Facultății de Agricultură, a primit premiul lăsat de către prof. univ. dr. Petru Magazin, iar Ana-Maria Chirilă, absolventă a aceleiași facultăți, a primit premiul, lăsat prin testament, de către prof. univ. dr. Dr. Hc. Constantin Vasilică.

„Am fost foarte fericită și nu a fost un obiectiv acesta, dar este mai mult o confirmare a efortului și a pasiunii mele pentru agricultură. Informația este relativ recentă pentru mine și nu m-am gândit încă ce voi face cu suma de bani. A fost din pasiune, nu am în familie agronomi, a fost strict pasiunea mea pentru agricultură. În prezent, sunt studentă la master, apoi, poate, voi urma un doctorat. Mi-ar plăcea mai mult să am o carieră academică”, declară Denisia Iacobuț, absolventă a Facultății de Agricultură.

Ana-Maria Chirilă, absolventă a Facultății de Agricultură, declară faptul că acest sprijin financiar o va ajuta să își continue drumul ales.

„Premiul primit, pentru mine, înseamnă o recunoaștere a muncii, dedicării și pasiunii mele. Pe lângă valoarea financiară, acest premiu îmi validează eforturile și oferă resursele necesare pentru a investi în dezvoltarea personală și profesională. Este un sprijin care mă ajută să continui pe drumul ales, deschizându-mi noi posibilități. Îmi doresc o carieră în genetică, un domeniu fascinant care are potențialul de a transforma vieți. Vreau să mă specializez în cercetarea genetică, contribuind la descoperirea de soluții ereditare și la dezvoltarea de noi tehnologii de terapie genică”, declară Ana-Maria Chirilă, absolventă a Facultății de Agricultură.

USV va înființa linii de predare în limba franceză

Luni, 16 septembrie 2024, aproximativ 4.500 de studenți au început anul universitar 2024-2025. Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași, declară faptul că există posibilitatea ca, în viitor, să fie înființate linii de studii în limba franceză, datorită numărului mare de studenți francezi care se înscriu, an de an, în cadrul universității.

„Plouă foarte bine, ceea ce pentru agricultură este minunat. Este adevărat că aceasta este ploaia care trebuia să vină în aprilie-mai, dar e bună și acum. Universitatea noastră începe sub auspicii favorabile și am pregătit pentru noii studenți, pentru boboci, toate spațiile sociale, cazare, cămine, cantine, spații pentru sport, agrement, sălile de curs. Numărul studenților din Franța, care se înscriu la specializarea Medicină Veterinară, limba engleză, a crescut foarte mult. Avem în proiect să înființăm și linii în limba franceză, nu doar pentru Medicină Veterinară, ci și pentru specializările de ingineri. Proiectele de cercetare merg de la un an la altul, pentru activitatea de cercetare alocăm sume importante, facem dotări și publicăm în fiecare an un număr crescut de lucrări științifice în fluxul informatic internațional principal”, declară prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

În cadrul festivității de deschidere a anului universitar 2024-2025, două absolvente de la USV au primit premii în bani, lăsate prin testament de către doi profesori.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`