Titlurile zilei

Două asistente au băgat teroarea într-un mare spital din Iași! Mai multe cadre medicale vor să intre în grevă din cauza lor

Publicat: 24 oct. 2019

Au semănat teroare într-un întreg spital. Colegii au ajuns să se ferească de ele și se simt urmăriți la fiecare mișcare pe care o fac. De mai mulți ani de zile, aceste două asistente medicale nu mai prestează meseria pentru care sunt remunerate. Iată ce reclamații aduc colegii. Ultimele lor acțiuni sunt revoltătoare. Cadrele medicale amenință chiar cu o grevă

De mai mulți ani de zile, două asistente medicale de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași seamănă teroare printre colegi. Cadrele medicale din cadrul institutului susțin că acestea nu mai prestează meseria pentru care sunt plătite și că, zilnic, pozează în avertizori de integritate, emițând zeci de sesizări către conducerea spitalului. În cursul săptămânii trecute, una dintre ele a emis, într-o singură zi, nu mai puțin de nouă sesizări. Colegii celor două susțin că ele nu urmăresc altceva decât să obțină posturi de conducere în cadrul unității medicale. Totodată, aceștia reclamă că asistentele Lola Mitrică și Mirela Popeanu folosesc aceeași metodă pe care au mai folosit-o și în trecut, cu foștii directori de spital.

Își urmăresc colegii și pozează tot ce le iese în cale

Colegii celor două asistente susțin că acestea au ajuns să pozeze și să filmeze în cadrul spitalului în fiecare zi. Astfel, în cursul săptămânii trecute, într-o singură zi, au emis nu mai puțin de nouă sesizări către conducerea spitalului.
„Din anul 2016 au început să existe aceste probleme. Aceste două asistente, Lola Mitrică și Mirela Popeanu, vin la spital doar pentru a ne urmări pe noi. Stau cu telefonul în mână, ne filmează și fac poze peste tot. Ele susțin că sunt avertizori de integritate. Spitalul are mulți astfel de avertizori, dar ei își îndeplinesc și atribuțiile pentru care sunt plătiți. În cazul lor, lucrurile stau altfel. Noi știm, cu toții, că ele urmăresc un singur lucru. În cursul săptămânii trecute, Mirela Popeanu a emis nu mai puțin de nouă sesizări la conducerea spitalului. Este vorba despre aceleași lucruri pe care le reclamă de fiecare dată”, precizează cadrele medicale din Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Colegii amenință cu grevă

În situația de față, colegii celor două asistente de la Institutul de Psihiatrie „Socola” iau în calcul chiar și o grevă. Aceștia susțin că nu mai pot lucra în aceste condiții și că cele două persoane trebuie să se oprească. Totodată, ei reclamă că, într-un an de zile, una dintre ele a venit la serviciu doar de câteva ori.
„Noi nu mai putem lucra așa, am ajuns să ne uităm în spate când mergem prin spital. Este vorba despre sute de cadre medicale, asistenți, infirmieri, doctori, care știu care este situația. Cele două nu vor să se oprească din aceste acțiuni pe care le au. Este vorba despre sute de persoane, angajați ai Institutului de Psihiatrie, care sunt deranjați de aceste lucruri. De multe ori ne-am gândit chiar să facem o grevă. Dacă nu se va rezolva, probabil că vom face și acest lucru”, mai spun colegii celor două asistente.

„Am ajuns să ne fie rușine să spunem unde lucrăm”

Conform cadrelor medicale, se pare că cele două asistente urmăresc doar să obțină posturi de conducere în cadrul unității medicale. Colectivul medical susține că cele două folosesc metode precum șantajul, pe care l-au mai folosit și cu foștii conducători ai unității medicale. În aceste condiții, colegii celor două asistente medicale susțin că ele cauzează un real prejudiciu de imagine Institutului de Psihiatrie „Socola” și, implicit, sutelor de angajați pe care unitatea medicală îi are. Cadrele medicale, care au stat de vorbă cu reporterii Cotidianului Bună Ziua Iași și au dorit să se afle sub protecția anonimatului, au spus că a ajuns să le fie rușine, din cauza celor două, să spună unde lucrează.
„De multe ori ne este rușine să spunem unde lucrăm, pentru că lumea ne ia la întrebări. Am ajuns să venim cu taxiul la muncă și să spunem să ne lase în altă parte, nu la spital. Toată lumea ne întreabă dacă ce se aude despre spital este adevărat. Ele strică imaginea acestui institut și imaginea noastră. Dacă ar obține ce își doresc, ați vedea că institutul ar deveni, brusc, perfect”, mai povestesc cadrele medicale.aloading...

Comentarii
  • Doamnele asistente sa isi vada de treab nu sa stea sa faca barfa in camera asistentelor . E rusinos cum procedati in acest spital . O mana de asistente sefe care vor sa faca greva. De ce nu faceti greva ca nu aveti medicamente, ca nu sunt lenjerii, saltele, ca mancarea e mizerbila, ca strangeti bani sa luati cercei directorului de ingrijiri ?!!! Va trebui un manager care sa puna seua pe toti care va simtiti oropsiti din cauza a dou nebune! La munca doamelor ca aveti salarii mari sa nu fie dedeochi!!!!

  • E ceva tare dubios ce se întâmplă în spitalul ăla. Măi, ăla mai este spital de stat sau a fost privatizat de își permit toți piloșii să facă legile acolo ??? ăia din guvern au tăcut tot timpul și poftim ,,circ”. Chiar nu se poate face ,,curățenie” acolo ??? nu poate guvernul să îi dea afară pe toți șefii și să angajeze alții ???să sperăm că viitorul guvern va liniști treburile în spitalul ăla.

Adauga un comentariu