Două căprioare rătăcite în zona Copou din Iaşi au stârnit curiozitatea trecătorilor care au vrut să imortalizeze momentul şi le-au filmat cu telefoanele mobile.
Pe filmuleul postat pe o reţea de socializare, se poate observa cum două căprioare se plimba în apropiere de Copou.
Nu este primul exemplu de animal sălbatic care a ales să îşi facă apariţia în marile oraşe ale Europei, şi a lumii.. În Italia, de exemplu, zeci de cerbi şi căprioare au luat cu ”asalt” străzile pustii. În Australia, cangurii au fost animalele care şi-au făcut curaj să intre în marile metropole.
În pădurile din Iași trăiesc 1.200 de căprioare
În ultimii ani, animalele sălbatice, precum urșii, vulpile sau căprioarele, care erau des văzute în zonele montane, au început să apară și în Iași. Specialiștii spun că animalele vin de obicei pentru a căuta hrană.
„Noi avem cerb, căprior, mistreț, iepure, vulpe, bursuc, jderi și fazani, în pădurile din Iași. Creșterea demografică a limitat arealul lor și s-au retras în zona de munte, în păduri. Probabil, din lipsa hranei, se apropie de orașe. În zona Miroslava trăiau iepuri, căprioare, fazani. Efectivele la vânat mare, la ultimele verificări făcute de noi, arătau că la vânat mare sunt 170 de exemplare de cerbi, 1.200 de căprioare. Cetățenii nu au voie să țină vânat în captivitate”, a declarat Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.