National

Două cluburi din Mamaia au fost închise. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei. La Iași, nu se ia nicio măsură în cazul Clubului Fratelli – VIDEO

Publicat: 24 iul. 2020
ALT=
Două cluburi din Mamaia au fost închise. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei

Două cluburi din staţiunea Mamaia au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost luată după ordinul dat de premierul Ludovic Orban privind efectuarea de controale la sânge la terasele din România.

La unul dintre cluburui a fost închisă doar zona de bucătărie, iar la celălalt toate activităţile pe care le derula, după ce au fost găsite mai multe nereguli. Nu erau respectate condiţiile de igienă şi nici legate de distanţarea la mese.

Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei. Un treilea club a fost amendat cu 20.000 de lei.

Două cluburi din Mamaia au fost închise: Ce nereguli au fost găsite

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat astăzi că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi.

„Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu.

Controale la mai multe terase de pe Litoral

În noaptea trecută, Comandamentul Litoral a avut acţiuni de control în mai multe localităţi. Astfel, în Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici şi au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar în Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au verificaţi 15 operatori economici, fiind date trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a prezentat şi câteva dintre neregulile găsite pe litoral în urma controlului de joi seara: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, schimbarea termică a stării produselor faţă de cea indicată de producător, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare şi ventilaţie ruginită, cu urme de mucegai, tavan cu fantă decupată prin care pot cădea diverse impurităţi în preparatele culinare, prezenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor, utilizarea unui spaţiu de vânzare şi depozitare la bar complet neigienizate.

Unde s-au dat cele mai mari amenzi

Valentina Veronica Mitran Piticu a mai spus că cele mai multe amenzi de la începutul Comandamentului Litoral au fost date în Mamaia şi în Costineşti.

“Iniţial în Mamaia şi Costineşti au fost cele mai multe amenzi. Acum Costineştiul scade şi probabil o să scadă şi Mamaia. La polul opus staţiunile mai mici Venus, Jupiter. (…) În 21-23 iulie în Costineşti se remarcă o scădere considerabilă a numărului de amenzi şi avertismente aplicate. Simpla prezenţă a noastră pe litoral înseamnă mare lucru. Operatorii ţin cont de acest lucru şi reintră în normal. Suntem aici pentru siguranţa cetăţeanului”, a mai spus vicepreşedintele ANPC.

Reprezentanta ANPC i-a avertizat pe deținătorii de tarase că asemenea controale vor continua şi în perioada următoare.

Când se închide bomba epidemilogică de la Clubul Fratelii?

La Iași, la Clubul Fratelli, unde este o bombă epidemiologică, în ciuda semnalelor de alarmă trase de mai mulți clineți, n use ia nicio măsură. La Clubul Fratelli nu se respectă distanţarea fizică impusă de autorităţile legale. Asta, deşi există o lege în acest sens, patronilor clublui pare să nu le pese. În ultimele week-end-uri, în cadrul unor petreceri din clubul Fratelli, tinerii s-au înghesuit, încălcând cu bună știință măsurile impuse prin lege și nepăsându-le de creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din România.

Într-un story postat de unul dintre clienții clubului, se poate observa cum barmanul nu are mască de protecție, iar oamenii nu respectă distanţarea fizică și nici nu paortă mască de protecție.

În ciuda atâtor semnale de alarmă trase de clienții nemulțumiți de situația creată, poliția și autoritățile statului nu intervin și tolerează ce se întâmpla in clubul Fratelli!

 

 

 

Adauga un comentariu