International

Două coţofene au pus pe fugă un băieţel într-un parc din Australia – VIDEO

Publicat: 02 nov. 2020
Un băiat a fost fugărit de două coțofene din Australia
Copil atacat de două coțofene

Un băieţel din Ghan, Australia a fost pus pe fugă de două necuvântătoare agresive. Coţofenele dintr-un parc australian au urmărit un copil mai multe minute în şir.

Copilul se juca pe o pajişte cu mingea, s-a apropiat de locul păsărilor şi fiind deranjate au ripostat. Băieţelul a fost fugărit de două coţofene, care din fericire purta o cască de protecţie.

Întregul incident poate fi urmărit aici!

Imaginile au fost imortalizate chiar de propriul tată. Clipul video a fost făcut la mijlocul lunii septembrie, într-un parc din Ghan, Australia.

„În Australia este primăvară, anotimp în care păsările sunt în perioada de împerechere. Coțofenele îi atacă pe cei care se apropie prea mult de cuiburile lor. Coțofenele țin foarte mult la teritoriul lor și atacă deseori în cazul în care percep oamenii sau animalele drept amenințări pentru puii lor”, au transmis specialiştii în domeniu, referitor la incidentul petrecut.

Ce este coţofana australiană

Coţofana australiană este o specie de pasăre puţin asemănătoarea cu cea europeană, chiar de au acelaşi nume. Păsările ajung la 35 de centrimetri lungime și pot provoca răni extrem de grave din cauza ciocului și a ghearelor foarte ascuțite. De asemenea, coţofenele sunt cunoscute după atacul lor brusc.

„Anul acesta au avut loc peste 4.400 de atacuri, soldate cu aproape 560 de răniți. Majoritatea atacurilor au loc pe coasta de est a Australiei, iar principalele victime sunt cicliști”, potrivit site-ului Magpie Alert.

Presa locală a relatat în urmă cu 14 zile și despre cazul unui bărbat, în vârstă de 68 de ani, care a fost rănit grav la ambii ochi, după ce a fost atacat deodată de o coțofană. Pasărea a navalist asupra persoanei în timp ce își desfăcea într-un parc cutia cu mâncare chinească pe care o luase de la un fast-food.

În altă ordine de idei, coțofenele sunt o specie rară protejată în Australia și uciderea lor este strict interzisă prin lege.

În anul 2019, o coţofană botezată „Monstrul”, având o notorietate ridicată pentru obiceiul său de a se năpusti din zbor în capetele trecătorilor chiar în metropola Sidney și din cauza căreia fuseseră depuse mai multe plângeri către autorităţi, a fost împuşcată după ce municipalitatea a emis o autorizație specială.

Moartea coţofenei a provocat însă indignare în rândul iubitorilor de astfel de păsări, conform presei locale.

În anul 2019, un ciclist a decedat după ce a fost atacat de o coțofană, provocându-i răni serioase.

Ciclist a murit după atacul unei coțofene

Din păcate, un ciclist a decedat în statul australian, după ce a fost atacat de o specie locală de coțofană, informează CNN. Specialiștii susțin că aceste păsări australiene devin extrem de agresive în timpul sezonului de împerechere, mai precis în timpul lunilor septembrie și octombrie.

Bărbatul, în vârstă de 76 de ani, care a trecut la cele veșnice după ce se afla pe bicicletă în parcul Nicholson din Wollongong, la sud la Sydney. Potrivit autorităților, acesta a fost nevoit să execute o manevră bruscă a ghidonului pentru a evita impactul cu o coțofană.

A ieșit de pe porțiunea de drum pe care se afla, lovindu-se de un gard și fiind aruncat la sol, suferind răni grave la cap. La fața locului s-a deplasat de urgență un elicopter și a fost transportat la un spital din Sydney. Din nefericire, la scurt timp după a murit.

Australia este cunoscută și pentru atacul păsărilor de talie medie înrudite cu emu.

Adauga un comentariu