Actualitate

Două demiteri în cadrul Complexului Energetic Oltenia: Daniel Burlan a fost scos din funcție împreună cu Marius Negru

Publicat: 25 ian. 2023
Două demiteri în cadrul Complexului Energetic Oltenia Daniel Burlan a fost scos din funcție împreună cu Marius Negru
Măsura a fost luată la două zile după ce schimbarea celor doi din funcție a fost cerută de ministrul Energiei, Virgil Popescu

Consiliul de Supraveghere din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis încetarea mandatelor a doi membri din Directoratul companiei. Cele două demiteri îi vizează pe Daniel Burlan, președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, și Marius Negru, membru și el în Comitetul Director al CEO.

Deocamdată, nu a fost numit directorul general al CEO, care sa-i ia locul lui Burlan.

Două demiteri în cadrul Complexului Energetic Oltenia

Măsura a fost luată la două zile după ce schimbarea celor doi din funcție a fost cerută de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a declarat, luni, 23 ianuarie, că activitatea de protecție a muncii în Complexul Energetic Oltenia (CEO) a existat doar formal și a solicitat schimbarea coordonatorului responsabil de protecția muncii a CEO și directorului responsabil de achiziții.

„Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă.

În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a spus ministrul Virgil Popescu.
Adauga un comentariu