Local

Două licee din Iaşi se află în top 50 cele mai bune unităţi de învăţământ din ţară, după media de la Admitere 2020

Publicat: 10 iul. 2020
Două licee din Iaşi se află în top 50 cele mai bune unităţi de învăţământ din ţară, după media de la Admitere 2020
Colegiul Național Iași se află în top 50 cele mai bune licee din România, după media de la Admitere 2020

Topul celor mai bune 50 de licee, după media de intrare la repartizarea computerizată este deschis de Colegiul Naţional Sfântul Sava cu ultima medie de intrare 9,98 pentru cei 28 de elevi de la clasa de mate-info. În acest top publicat de edupedu se află și două licee din Iași.

Pe locul al doilea este Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, unde s-a intrat cu 9,90, dar unde sunt 3 clase de matematică-informatică a câte 28 de elevi. Iar pe locul al treilea este Colegiul Naţional Fraţii Buzesti Craiova cu ultima medie de intrare 9.89 pentru cei 28 de elevi de la clasa de ştiinţe ale naturii.

Două licee din Iaşi se află în top 50 cele mai bune şcoli, după media de la Admitere 2020

Unul dintre cele două licee este Colegiul Naţional din Iaşi. Unitatea de învăţământ se afla pe locul 23 şi 26 cu patru clase a câte 28 de elevi, în topul 50 a celor mai bune licee din România, după media de Admitere 2020. Pe locul 23, Colegiul Naţional din Iaşi cu ultima medie de intrare 9,73 pentru o clasă de 28 de elevi la specializarea Ştiinţe ale Naturii. Pe locul 26, acelaşi liceu, cu ultima medie de intrare 9,71 pentru trei clase de 28 de elevi, specializarea mate-info.

Al doilea liceul aflat în topul naţional este Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Acesta se afla pe locul 46 cu ultima medie de intrare 9.63 pentru două clase a câte 28 de elevi de la specializarea mate-info.

Colegiul Naţional Iaşi este primul în topul liceelor din România după numărul de medii 10 la Bacalaureat 2020

Colegiul Naţional Iaşi este primul în topul liceelor din România după numărul de medii 10 la Bacalaureat 2020. Informaţii EXCLUSIVE prezentate de BZI.RO. Conform topului făcut de echipa BZI.RO, reiese faptul că un colegiu din Iaşi este pe prima poziţie în România la numărul de medii de nota 10 luate la Bacalaureat 2020.

Iaşul ocupă un loc fruntaş la nivel de ţară la numărul de note 10 obţinute la Bacalaureat 2020. Cu 12 medii de nota 10, Iaşul se află pe poziţia a cincea în topul judeţelor din România. Conform topului realizat de BZI.RO, cu 7 medii de 10 obţinute, Colegiul Naţional Iaşi se afla pe prima poziţie în România. Lucru îmbucurător atât pentru imaginea Iaşului cât şi pentru imaginea celui mai vechi colegiu din Iaşi şi Moldova

Colegiul Naţional Iaşi, fruntaş şi la Evaluarea Naţională

Conform informaţiilor oferite de Ministerul Educaţiei Naţionale, Colegiul Naţional Iaşi ocupa un loc fruntaş şi la Evaluarea Naţională. Cu 17 medii de 10, Colegiul Naţional Iaşi este primul din Iaşi şi unul dintre primele din România.

Colegiul Naţional Iaşi este cel mai vechi liceu din România

Colegiul Național din Iași este una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învățământ din România. Este descendentul Gimnaziului Vasilian (1828) și al Academiei Mihăilene (1835), divizată în 1860 în Universitatea din Iași și prezentul colegiu. Denumit, începând cu 1864, Liceul Național, a funcționat în perioada 1948 – 1977 sub diferite denumiri dintre care cea mai cunoscută a fost Liceul „Mihail Sadoveanu”. În 1978 se revine la vechiul nume de Liceul Național, iar din 1998 școala ia numele de Colegiul Național din Iași.

Deviza liceului – statornicie și credință – caracterizează foarte bine instituția. Colegiul Național își sprijină renumele pe un trecut marcat de marii cărturari ai neamului care au vegheat la crearea României moderne, pe zecile de generații de absolvenți care s-au plasat în fruntea elitelor românești și pe promoțiile contemporane care au dus deja faima școlii lor în cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară și străinătate.

Adauga un comentariu