Actualitate

Două milioane de oameni fără curent electric după ce un uragan a lovit SUA

Publicat: 29 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două milioane de oameni fără curent electric după ce un uragan a lovit SUA
Un uragan din SUA a creat pagube importante în Florida

Uraganul Ian, care a atins vârful unei furtuni de categoria a patru, aduce inundații severe, vânturi puternice și valuri de furtună pe coasta Floridei, iar două milioane de oameni au rămas fără curent electric.

Nu este prima oară când un uragan lovește SUA. În urmă cu 3 ani, tot în septembrie, un uragan a declanșat starea de urgență în SUA. La acel moment, uraganul avea viteze de peste 200 de km/h și a lăsat milioane de persoane fără curent electric.

Milioane de oameni fără curent electric din cauza unui uragan care a lovit SUA

Uraganul Ian care a lovit SUA a scăzut la o furtună de categoria unu în timp ce se deplasează spre interior. Sunt milioane de oameni rămași fără curent electric. Acest lucru este conform scalei vânturilor uraganelor Saffir-Simpson, care are o evaluare de la unu la cinci – și cu vitezele vântului ale furtunii ajungând la 90 mph (145 km/h), este scalată la categoria unu. Inițial, când a atins uscatul, uraganul avea o viteză de peste 240 de kilometri/h. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, avertizează oamenii în calea furtunii să se pregătească pentru „câteva zile urâte, urâte”. Patrulă de frontieră a SUA caută până la 23 de migranți dispăruți după ce nava lor s-a scufundat în timpul furtunii. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat pentru Fox News că uraganul Ian „este în mod clar cel mai mare eveniment de inundație” pe care la văzut vreodată sud-vestul statului.

„Acest lucru, desigur, prezintă o mulțime de pericole pe backend. Le-am spus oamenilor: fiți atenți odată ce furtuna trece”, a spus DeSantis.

El a spus că în timpul uraganului Irma din 2017, șapte persoane au murit ca urmare directă a furtunii, dar alte 77 de persoane au murit în urma acesteia. Uraganul a străbătut Cuba marți, ucigând două persoane și spulberând rețeaua electrică a țării. Mașini scufundate, parcări inundate și întreruperi de curent sunt câteva dintre scenele dramatice pe care le vedem în sud-vestul Floridei, în timp ce sistemul de furtună se îndepărtează de coastă.  Vineri, se preconizează că se va deplasa spre nord, spre Georgia și Carolina de Sud, rămânând în același timp la puterea uraganului.

Oamenii nu mai au voie să iasă din casă într-un oraș din SUA

Poliţiştii au declanșat stare de urgență și le interzice să cetățenilor din comitatul Lee, inclusiv orașul Fort Myers. Interdicția de acces a început la ora 18:00 „până la noi ordine”, a spus județul într-o postare online. Declarația a venit după ce condițiile de furtună au îngreunat capacitatea poliției din Fort Myers de a răspunde la rapoartele de jaf de la o benzinărie.

„Va fi pus în aplicare de către forțele de ordine”, a declarat managerul comitatului Lee, Roger Desjarlais, într-o conferință de presă miercuri seară.  El a adăugat că va exista o „politică de toleranță zero pentru jaf și violență în acest oraș”.

Anterior, el a spus că comunitatea Fort Myers „a fost – într-o oarecare măsură – decimată”, dar este prea devreme pentru a evalua „daunele extreme aduse zonei”. Există temeri că uraganul Ian ar putea inunda o zonă din Florida, unde SUA extrag cea mai mare parte a îngrășămintelor fosfatice, ceea ce duce la vărsarea de contaminanți periculoși în căile navigabile.

Autoritățile se tem că inundațiile vor lovi fabrica de îngrășăminte
Autoritățile se tem că inundațiile vor lovi fabrica de îngrășăminte

Bazine gigantice de deșeuri secundare produse în timpul producției de îngrășăminte se află în iazuri în aer liber cunoscute sub numele de „stive” din zona Tampa.

Adauga un comentariu