Local

Două noi focare Covid-19, în județul Iași. Ce măsuri s-au luat

Publicat: 01 oct. 2020
testare covid-19
Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția a două focare Covid-19 în Județul Iași, astfel:

Societate comercială cu punct de lucru în Iași:

7 salariați confirmaţi cu noul coronavirus.

Măsuri:

Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infecţionist şi s-a decis izolarea  în spital sau la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru și s-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Aeroportul Iaşi

3 salariați confirmaţi cu noul coronavirus.

Măsuri:

Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic infecţionist şi s-a decis izolarea  la domiciliu. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu. S-au luat măsurile de prevenire a infecției.

Bilanț coronavirus județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 01 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 5151 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 133 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2965 au fost externate (cu 13 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 156.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 01 octombrie 2020, erau ocupate 434 de paturi, din care 28 paturi ATI.

Misiuni instituționale în județul Iași

La data de 3 iulie 2020 prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 30 septembrie a.c., 364 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.
Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber, precum și la operatori economici cu activitate în spații închise.

În total, pe 30 septembrie a.c., la nivelul județului Iași au fost verificate 50 societăți comerciale, 96 persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.600 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni ale ISU, IPJ, IJJ, SAJ

ISU a efectuat 15 misiuni, din care: 7 misiuni de transport către unități spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică, 2 alte misiuni (o misiune întreținere cort triaj, o misiune de transport cadre medicale detașate).
IPJ a efectuat 109 misiuni specifice. IJJ a efectuat 24 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 215 misiuni, din care: 66 misiuni de transport către unități spitalicești, 20 misiuni de transport către spații de izolare, 13 misiuni de transport probe biologice, 90 misiuni de decontaminari biologice și 26 alte misiuni (recoltări).

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean, cu 8 militari și un mijloc auto.
DSP a efectuat 303 misiuni, din care: 27 misiuni de transport probe biologice, 22 inspecții (13 decizii carantină, 9 alte inspecții), 254 misiuni de supraveghere epidemiologică, (127 decizii carantină contact, 32 decizii prelungire izolare la domiciliu, 67 anchete epidemiologice, 28 alte misiuni).

Adauga un comentariu