Local

Două noi focare de COVID-19 în Iaşi. La UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iași există 10 persoane infectate

Publicat: 03 nov. 2020
La UPU din cadrul Sf. Spiridon există 10 persoane infectate
La UPU din cadrul Sf. Spiridon există 10 persoane infectate

Direcţia de Sănătate Publica Iași (DSP Iași) a anunţat apariţia a două noi focare în judeţul Iași. Vorbim de un focar din cadrul Unităţii Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași dar şi de la Centrul de Servicii Sociale ”Sf. Andrei” din Iași.

DSP a publicat situația din alte 4 focare din Iași, printre care și focarele din – Secţia Psihiatrie V Acuţi, din cadrul Institutului de Psihiatrie Iași.

Focar de COVID la UPU Iași Spitalul Sf. Spiridon

Conform DSP Iași, la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași sunt, în aceste momente, 10 cadre medicale confirmate cu COVID-19. Cadrele medicale au fost izolate la domiciliu, semn că starea lor de sănătate este una bună:

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia 2 focare Covid-19 în Judeţul Iaşi, astfel:
SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”SF. Spiridon” – Unitatea de Primiri Urgenţe – 10 cadre medicale.
Măsuri:

Cadrele medicale pozitive sunt contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în  carantină. Ancheta rămâne deschisă.

La Centrul de Servicii Sociale Sf. Andrei din Iași sunt patru salariați declarați pozitiv la infectarea cu COVID-19

2. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI”IAŞI – 4 salariaţi
Măsuri:
La ultima testare a personalului, au fost depistaţi 4 pozitivi. Persoanele pozitive au fost au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta este în desfăşurare.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie V Acuţi – a fost confirmat cu COVID-19 încă cadru medical.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 11 pacienţi.
Măsuri:
Fiind simptomatic, un asistent medical a fost testat şi depistat pozitiv. S-au aplicat toate măsurile de izolare şi carantinare. Ancheta rămâne în derulare.

2. SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”SF. Spiridon” – Secţia Chirurgie Plastică – au fost confirmate cu COVID-19 încă 10 cadre medicale.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 6 cadre medicale.
Măsuri:
Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. Anchetă în desfăşurare.

3. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici – au fost confirmate cu noul coronavirus încă 8 persoane (7 cadre medicale şi un pacient).
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv 14 persoane (3 cadre medicale şi 11 pacienţi).
Măsuri:
La retestare, s-au mai pozitivat 7 cadre medicale şi un pacient. Pacienţii confirmaţi sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie.Anchetă este în desfăşurare.

4. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19, 7 persoane (3 salariaţi şi 4 beneficiari).
Măsuri:
La retestarea personalului a mai fost depistat pozitiv un educator. S-a efectuat igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. A avut loc reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

Comentarii
  • DGASPC de ce nu declara infectarile angajatilor de la sediul din Tatarasi?
    Unde s-or fi infectat ca stau cu kru pe scaun si fac hartii din birou si incaseaza parale si lasa ca treaba sa le-o faca asistentii soiali de la comune. Si la comune sunt unii de nu stiu cate urechi au…
    Afara cu gashca lui Florin Ion si Karacsoni

Adauga un comentariu