International

Decapitare în Franța. Trei persoane au fost ucise cu un cuțit, la Nisa – FOTO/ LIVE VIDEO

Publicat: 29 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Abatele Pierre-Gervé Grosjean a reacționat pe Twitter în urma atacului din catedrala Notre-Dame din Nisa: „O durere imensă în urma atacului din basilica Notre-Dame din Nisa. Să ne rugăm pentru victimele ucise pentru că erau creștini. Rugăciune și o furie uriașă împotriva acestor barbari islamiști care ne-au atacat cu lașitate.”

„Astăzi, suntem pe cale să plătim un tribut mult prea greu, că încă o dată victime ale islamo-fascismului. Nu este nicio îndoială. Autoul repeta întruna Allah Akbar”, a declarat presei primarul Christian Estrosi.

În jur de 100 de persoane s-au strâns în jurul perimetrului organizat de poliție. Primarul Christian Estrosi a ajuns și el la locul atacului. Surse din poliție, citate de Le Figaro, au relatat că o femeie ucisă a fost găsită în biserică. A doua a murit în stradă, în timp ce încerca să se adăpostească într-o cafenea. Un bărbat a fost și el ucis. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că președintele Macron este în drum către Nisa. Autorul atacului a fost capturat. A fost rănit de gloanțele polițiștilor și a fost transportat la spital.

Atac armat la Nisa. Trei persoane dcedate și mai multe rănite

Parchetul Național Antiterorist a început o anchetă. Potrivit unui surse citată de Le Figharo, dar necofirmată, o victimă ar fi fost decapitată, iar o alta ar avea gâtul tăiat.

A fost atac armat la Nisa, în urmă cu doar câteva minute. Cel puțin trei oameni au fost uciși, iar mai multe persoane au fost rănite.

Agresorul a atacat oamenii cu un cuțit în fața bisericii Notre-Dame din oraș. Făptașul a fost prins în viață de către poliția din Nisa. Potrivit presei franceze, nu este exclusă ipoteza unui atac terorist. În Franța sunt uriașe tensiuni sociale după asasinarea profesorului Samuel Paty, care a arătat elevilor la clasă caricaturi cu profetul Mahomed.

În 2016, de ziua Franței, un terorist a intrat cu camionul pe promenada de pe malul Mediteranei. 86 de oameni au murit atunci și peste 450 au fost răniți. Un atacator înarmat cu un cuțit a ucis două persoane și a rănit alte câteva joi, într-o biserică din orașul francez Nisa, au anunțat presa și poliția franceză, într-un incident pe care primarul orașului l-a descris drept un act de terorism.

Atacul a avut loc în apropierea bisericii Notre Dame

Primarul Christian Estrosi a anunțat pe Twitter că atacul cu cuțitul s-a întâmplat în apropierea bisericii Notre Dame din oraș și că poliția a reținut atacatorul.

Poliția a confirmat că două persoane au murit. Atacul are loc într-o perioadă în care Franța este marcată de decapitarea, la începutul acestei luni, a profesorului francez de școală gimnazială Samuel Paty, de către un bărbat de origine cecenă.

Atacatorul a spus că vrea să îl pedepsească pe Paty pentru că le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mohammad la o lecție despre civism.

Nu este clar, pentru moment, care este motivul atacului de la Nisa sau dacă a existat vreo legătură cu caricaturile.

Adauga un comentariu