International

Două persoane au murit după ce o mașină electrică Nio a căzut de la etajul 3 al unei clădiri din Shanghai

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două persoane au murit după ce o mașină electrică Nio a căzut de la etajul 3 al unei clădiri din Shanghai
Compania a fost numită „ucigașul Tesla” din China, în condițiile în care compania fondată de Elon Musk are o fabrică importantă în Shanghai

Două persoane au murit după ce o mașină electrică Nio a căzut de la etajul trei al treilea al unei clădiri din Shanghai, a anunțat producătorul chinez, citat de BBC.

Un angajat al producătorul auto și un reprezentant al unei companii partenere, ambii aflați în mașina electrică, au murit în accident.

O mașină electrică Nio a căzut de la etajul 3

Incidentul a avut loc miercuri, 22 iunie, după amiază, la sediul companiei din Shanghai. Nio spune că a început imediat o anchetă asupra incidentului, în cooperare cu oficialii guvernamentali. Zona de la etajul al treilea de unde a căzut mașina a fost descrisă de martori fie ca showroom, fie ca unitate de testare sau ca parcare.

„Compania noastră colaborează cu departamentul de securitate publică în ancheta privind cauza accidentului. Pe baza analizei situației de la fața locului, putem confirma inițial că acesta a fost un accident (care nu a fost cauzat de vehicul)”, a precizat Nio într-un comunicat.

Declarația inițială a Nio, postată pe rețeaua socială chineză Weibo, a atras mai mult de 1.000 de comentarii într-o jumătate de oră, dar a fost apoi ștearsă.

Ultima propoziție a declarației spunea că accidentul „nu are legătură cu vehiculul în sine” și a declanșat numeroase comentarii furioase din partea utilizatorilor rețelei sociale.

„Șoferii au venit să testeze vehiculul, dar spui că accidentul nu are nimic de-a face cu vehiculul?”, a comentat un utilizator.

Producătorul auto a postat mai târziu o versiune revizuită a declarației, în care spune că accidentul „nu a fost cauzat de vehicul” între paranteze, aparent pentru a sublinia acea parte a propoziției.

Nio încearcă să devină un jucător dominant pe piața vehiculelor electrice. A mizat pe bateriile interschimbabile la mașinile sale, pentru a calma îngrijorările clienților cu privire la încărcarea bateriilor.

Compania a fost numită „ucigașul Tesla” din China, în condițiile în care compania fondată de Elon Musk are o fabrică importantă în Shanghai.

Adauga un comentariu