Local

Două persoane, reținute pentru trafic de minori prin metoda „loverboy”, la Iași – Update

Publicat: 30 sept. 2020

La data de 29.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că o grupare infracțională, condusă de către o inculpată, a recrutat și a exploatat sexual mai multe victime minore aflate într-o situație material precară și lipsite de suport familial.

Update: Hurdui Mariana și Trufea Alexandru au fost arestați astăzi de Tribunalul Iași pentru 30 de zile. Cei doi au contestat decizia. Urmează că judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi să stabilească în zilele următoare ce se va întâmpla în continuare cu cei doi.

Recrutarea victimelor s-a realizat prin metoda „loverboy”, acestea fiind exploatate intens, pe parcursul mai multor luni și transferate în diverse locații închiriate în regim hotelier, membrii grupării obținând astfel venituri substanțiale de pe urma lor.

La data de 29.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, în urma cărora au fost ridicate diferite sume de bani, telefoane mobile și bijuterii.
În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Adauga un comentariu