Local

Două produse, retrase de pe rafturile magazinelor din Iaşi din cauza unor nereguli

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Două produse retrase de pe rafturile magazinelor din Iaşi din cauza unor nereguli
ANSVSA a retras marţi din lanţurile de magazine Selgros, Auchan şi Mega Image două produse la care s-au depistat depăşiri ale unor valori admise

Ieri, 12 iulie 2022, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au decis retragerea de pe rafturile magazinelor din Iaşi şi nu numai a două produse care au înregistrat nereguli.

Este vorba despre îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla la pahar de 460 ml şi somonul Van Jijnen Somon Carpaccio de 120 g.

ANSVSA a retras de pe rafturile magazinelor din Iaşi două produse neconforme

ANSVSA a retras marţi din lanţurile de magazine Selgros, Auchan şi Mega Image două produse la care s-au depistat depăşiri ale unor valori admise.

Astfel, General Mills efectuează rechemarea voluntară a produselor de îngheţată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie. Decizia a fost luată după ce s-au detectat urme de oxid de etilenă (ETO).

„La Haagen-Dazs, calitatea şi siguranţa alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Haagen-Dazs nu foloseşte ETO în niciunul dintre produsele sale şi respecta toate reglementările privind siguranţă alimentară şi standardele stricte din fiecare piaţă în care operăm, inclusiv România. Regretam orice inconvenient cauza din cauza acestei rechemări de pe piaţa”, au transmis reprezentanţii companiei.

Aşadar, clienţii care au cumpărat din magazinele Selgros şi Auchan din Iaşi şi nu numai pot returna produsul său chitanţa la locul de cumpărare pentru o rambursare completă.

Al doilea produs retras de pe piaţă este Van Wijnen Somon Carpaccio 120 g. Mega Image Iaşi a decis rechemarea de la consumatori a produsului la solicitarea furnizorului după ce s-au depistat depăşiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus menţionate şi roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 26.07.2022. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au transmis reprezentanţii Mega Image, potrivit ANSVSA.

Produse retrase de la ”Solomonescu” și nereguli găsite la carnea de la ”Marcel”

Vă aducem aminte că incă de la primele ore ale dimineții zilei de 12.04.2022, piețarii au început să dea alarma. S-a aflat că urmează un control format din echipaje de la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Prima piață controlată a fost cea din Alexandru cel Bun. Piețarii au început să aranjeze marfa, unii zâmbeau și salutau forțat în speranța că nu vor primi amenzi.

La magazinul ”Marcel”, deținut de unul dintre cei mai mari producători care comercializează preparate din carne, din județul Iași, vânzătoarea a fost cuprinsă de panică când a văzut inspectorii. Mai mult produse de carne au fost observate etalate deasupra vitrinei frigorifice.

De asemenea, în ceea ce priveşte magazinul ”Solomonescu” s-a dispus retragerea produselor lactate cum ar fi cașcavalul afumat. Asta pentru că pe etichetă nu era menționată modalitatea prin care a fost afumat produsul.

Autoritățile atrag atenția consumatorilor să fie atenți de unde cumpără alimente, mai ales după ce mai multe produse au fost retrase de pe rafturile magazinelor din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu