Actualitate

Două rachete au căzut în Polonia, iar doi oameni au murit. Reuniune de urgență la Varșovia

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Două rachete au căzut în Polonia iar doi oameni au murit. Reuniune de urgență la Varșovia
Două rachete au căzut în Polonia, iar doi oameni au murit. Reuniune de urgență la Varșovia

Postul polonez de radio Zet a relatat, marți seara, că două rachete rătăcite au căzut în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina.

Acestea au lovit uscătoarele de cereale, iar doi cetățeni polonezi au murit în timpul atacului.

La fața locului se află poliția locală, procuratura și unități ale armatei poloneze.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter, relatează Reuters.

Comitetul de Securitate Naţională, din care fac parte titularii portofoliilor de la Apărare, Interne, Justiţie şi Afaceri Externe, precum şi coordonatorul serviciilor de informaţii, este un organism care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea şi apărarea naţională, anunță News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller, nu a menţionat pe Twitter despre ce urma să discute Comitetul şi nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, precizează Reuters.

Au căzut rachete asupra Poloniei, sunt victime

Departamentul de pompieri a confirmat mai devreme că au avut loc explozii în Przewodów.

„Motivele acestui eveniment nu sunt cunoscute momentan”a declarat într-un interviu pentru Radio Lublin, purtătorul de cuvânt al Cartierului General al Serviciului de Stat de Pompieri din Hrubieszów, căpitanul senior Marcin Lebiedowicz.

„Am primit un raport despre o explozie în curtea de uscare. De fapt, la sosire, confirmăm că s-a întâmplat așa ceva. Două persoane au murit pe loc. Momentan, securizăm scena și iluminăm zona de acțiune”, a adăugat el.

Reporterul Radio ZET Michał Dzienyński a aflat că exploziile au avut loc.

„Nu știm ce s-a întâmplat, zona este securizată, ne-a spus secretarul comunei Dołhobyczów. Din cauza situaţiei de criză, premierul, în consultare cu Preşedintele, a convocat o întâlnire la Biroul Securităţii Naţionale. Fac apel să nu publice informații neconfirmate, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului”, Piotr Müller.

Pentagon: Verificam informaţiile despre rachete ruse căzute în Polonia

SUA cunosc relatările potrivit cărora două rachete au lovit în interiorul Poloniei, lângă granița cu Ucraina, dar nu dețin în prezent informații care să coroboreze aceste rapoarte, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Orice intrare pe teritoriul NATO duce la o reacție, a adăugat el.

„Am spus foarte clar că vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a mai declarat generalul de brigadă Ryder.

 

 

 

Comentarii
  • Incepe al 3- lea? Inevitabil incepe. Vinovatii de acest razboi trimit arme Ucainei. nu le pasadecat sa profite de pe urma razboiului si sa ne distruga pe toti. Zelinschi macar in ultimul moment ar trebui sa gandeasca dar …. el este comandantul lumii si salvatorul Ucrainei

  • si nevinovatii trimit rachete violeaza jefuiesc bombardeaza centrale electrice, sper sa ajungi in siberia la putinul tau drag cat de curand

Adauga un comentariu