Prima pagină » Eveniment-Social » Două școli din comuna ieșeană Miroslava vor fi dotate cu echipamente digitale – FOTO

Două școli din comuna ieșeană Miroslava vor fi dotate cu echipamente digitale – FOTO

17 feb. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Până la data de 1 mai 2024, două școli din comuna ieșeană Miroslava vor fi dotate cu echipamente digitale. Licitația a ajuns la final, iar valoarea contractului este de 900.479,15 lei.

Două școli din comuna Miroslava vor fi dotate cu echipamente digitale

Școlile gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava și „Dimitrie Anghel” Cornești vor fi dotate cu echipamente digitale. Licitația a ajuns la final, iar procedura de atribuire a contractului de achiziție publică a fost câștigată de societatea Quartz Matrix SRL Iași, valoarea contractului fiind de 900.479,15 lei.

În următoarele două luni, laboratoarele de informatică și sălile de clasă de la cele două unități de învățământ vor fi dotate cu 30 de table interactive cu suport aferent, 71 de laptopuri, 30 de sisteme de sunet, 30 de multifuncționale, dintre care două vor fi multifuncționale A3, 30 de camere videoconferință, 2 routere Wi-Fi și 28 de scanere portabile. În scurt timp va fi lansată și licitația privind achiziția de mobilier și materiale didactice pentru cele două școli gimnaziale.

Fondurile sunt asigurate prin PNRR

Fondurile sunt asigurate prin intermediul Componentei 15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cererea de finanțare depusă de primărie fiind aprobată în iunie 2023. Valoarea proiectului este de 1.325.230,37 lei, durata sa de implementare fiind de 17 luni.

La finalul proiectului vor fi dotate două laboratoare de informatică și 28 de săli de clasă cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, iar cinci săli de clasă, un laborator de științe și două cabinete școlare (cabinete asistență psihopedagogică) cu mobilier și materiale didactice.

Amintim faptul că, luna aceasta, primarul Mihai Chirica a semnat împreună cu Vitalie Vrabie, primarul general al municipiului Ungheni, acordul de parteneriat în vederea derulării unui proiect comun. Astfel, șase cabinete medicale școlare vor fi modernizate printr-un proiect transfrontalier.

Școlile care vor avea cabinete medicale școlare dotate cu aparatură de ultimă generație sunt Liceul Teoretic „Miron Costin”, ce are un număr de 1.002 elevi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, 1.500 de elevi, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”, 1.182 de elevi, Liceul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu”, 554 de elevi, Şcoala Gimnazială „George Călinescu”, 825 de elevi, și Şcoala Gimnazială „Dimitrie Sturza”, 752 de elevi.

La rândul său, Primăria Municipiului Ungheni va investi în dotarea a 7 grădinițe din localitatea de peste Prut. Bugetul total al acestui proiect este de 555.155,71 euro. Durata de implementare este de 18 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *