Actualitate

Două spitale suport COVID din Capitală au rămas fără apă și căldură

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două spitale suport COVID din Capitală au rămas fără apă și căldură
Avarii apă caldă și căldură

Institutul „Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina din București au rămas fără căldură și apă caldă pe tot parcursul zilei de vineri. Ambele sunt spitale suport COVID.

Nicușor Dan nu a reușit să le ofere bucureștenilor ceea ce le-a promis, încă din campania electorală: apă caldă și căldură! Deși spunea că în prima zi de mandat va rezolva problema energiei termice, Nicușor Dan a reușit contraperformanța de a debuta cu avarii majore în București, pentru că aproape jumătate dintre cele 500.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă.

Iar ceea ce este și mai grav este că nici două dintre cele mai mari și importante spitale nu au apă caldă: Spitalul Colentina și Spitalul Matei Balș.

Myrela Robu, contabil la Spitalul Universitar de Urgență București, a scris pe pagina sa de Facebook despre situația de la Spitalul Matei Balș.

Myrela Robu spune că s-a oprit căldura în spital, iar acest lucru îi afectează pe cei într-o stare gravă, conectați la oxigen, care nu au voie să stea în frig.

„Să-i ajute cineva!”, este mesajul Myrelei Robu.

„Li s-a dat pilote, dar ei sunt semiconștienți, nu realizează când se dezvelesc. Li s-a spus că va dura 2-3 zile. Nu se poate să-i lăsați în frig”, a scris Myrela Robu pe Facebook.

Spitalul a declarat că Termornergetica a oprit furnizarea agentului termic între orele 09:00 – 22:00.

Ministerul Sănătății spune că reprezentanții insitutului au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă).

Oana Grigore, purtător de cuvânt pentru Ministerul Sănătăți: „Am luat legătura cu reprezentanții institutului, care mi-au confirmat că au primit o înștiințare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că astăzi, intre orele 09:00-24:00, va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură și apă caldă) din cauza unor avarii. În aceeasi situație este si Spitalul Colentina”.

 

Adauga un comentariu