Local

Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași după o prelevare care a avut loc la Oradea

Publicat: 28 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași după o prelevare care a avut loc la Oradea
Echipa medicală formată din patru cadre medicale s-a deplasat în cursul zilei de duminică, 27 februarie, la Oradea și a participat la recoltarea organelor

Două transplanturi de rinichi au fost efectuate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași după o prelevare de organe care a avut loc la Oradea. Au fost prelevați ambii rinichi de la un donator cu o afecțiune hepatică virală.

Echipa medicală formată din patru cadre medicale s-a deplasat în cursul zilei de duminică, 27 februarie, la Oradea și a participat la recoltarea organelor. Echipa a fost alcătuită din medicii urologi dr. Daniel Andone și dr. Cătălin Constandache, asistenta medicală Nicoleta Onofrei și medicul rezident Mihai Savin.

Două transplanturi de rinichi efectuate la Iași

Rinichii au ajuns la doi bărbați aflați pe lista de așteptare: un bărbat de 44 de ani din Vrancea cu diabet zaharat de tip I, care era în program de dializă de un an, și un bărbat de 33 de ani din Cluj și care era în program de dializă din 2014.

„Rinichii acestui donator au fost redirecționați către Iași pentru că centrul din Iași are experiența cea mai mare la transplantarea pacienților afecțiuni hepatice virale. Pacienții sunt în prezent urmăriți în Compartimentul de Transplant Renal și se recuperează după intervenție”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Echipa chirurgicală de transplant a fost coordonată de dr. Corneliu Moroșanu. De asemenea, echipa de transplant care a evaluat pacienții înainte și după operație a fost formată din medicii Lucian Sirețeanu și Titus Andrian.

Adauga un comentariu