Razboi în Ucraina

Dovada că Vladimir Putin a plănuit timp de 8 ani invadarea Ucrainei

Publicat: 27 iun. 2022
presedintele rus Vladimir Putin
Rusia a întreprins și alți pași pentru a achiziționa muniția sau pentru a preveni în alt mod vânzarea acesteia către Ucraina

Ucraina se află într-o situație extrem de dificilă, în ciuda eroismului soldaților și al ajutorului occidental. Jurnaliștii de la The Washington Post arată faptul că, în acest moment, s-a ajuns exact în punctul în care a dorit Vladimir Putin: un război de uzură, în care contează doar cine are mai multe arme și putere de foc mai mare.

Vladimir Putin a plănuit timp de 8 ani invadarea Ucrainei

Problema Ucrainei este faptul că rămân fără obuze, cele de origine sovietică fiind pe cale de epuizare, iar cu cele occidentale nu dețin suficiente obuziere pentru a face față. Aceasta a și fost strategia lui Vladimir Putin: în ultimii 8 ani Rusia a tăiat rețelele de alimentare militară pentru Ucraina și au lovit sau acaparat mai multe depozite de muniții din Europa de Est. Practic, Ucraina, chiar dacă are fondurile necesare, nu are de unde să achiziționeze armamentul necesar.

Luptele în estul și sudul Ucrainei sunt acum aproape exclusiv un schimb aproape constant de artilerie, iar deficitul de obuze al Ucrainei este critic și se vede puternic, în fața unei armate ruse care deține foarte mult armamen. Rusia trage peste 60.000 de obuze pe zi – de 10 ori mai mult decât ucrainenii, a declarat ministrul adjunct al Apărării Hanna Malyar, pentru The Washington Post.

Majoritatea pieselor de artilerie ale Ucrainei datează din Uniunea Sovietică, ceea ce înseamnă că se bazează pe aceleași cartușe de calibrul 122 mm și 152 mm pe care le folosește Rusia. Dar în afara Rusiei, există foarte puțini furnizori – în mare parte pentru că Rusia a petrecut ani de zile țintind instalațiile și furnizorii de muniție din Ucraina și altele din Europa de Est, înainte de a lansa invazia pe scară largă a Ucrainei, în data de 24 februarie.

Rusia a întreprins și alți pași pentru a achiziționa muniția sau pentru a preveni în alt mod vânzarea acesteia către Ucraina.

„Chiar dacă toată lumea ne va oferi această muniție, tot nu va fi suficientă”, a spus Malyar, adăugând că Ucraina folosește mai multe obuze de 152 mm decât sunt produse la nivel global într-o singură zi.

Obuzierele folosite de NATO și SUA trag cu obuze de 105 mm și 155 mm. Țările occidentale au furnizat Ucrainei o mulțime de astfel de obuze, dar au furnizat un număr limitat de sisteme de tragere. În ciuda angajamentelor americane și europene de a trimite mai multă artilerie, Ucraina încă nu are suficient pentru a-și înlocui în întregime vechiul echipament din epoca sovietică cu armament standard NATO.
Comentarii
  • Ba dintodeauna a avut visul sa refaca uniunea sovietica !, la inceputul carierei lui intrun reportaj Putin declara ca cel mai mare dezatru si regret personal a fost destramarea uniunii sovietice (imperiul rus) si ca el va face TOT ce ai sta in putinta sa ”refaca ” aceasta uniune , iar la capitolul personalitati admirate a declarat ca idolii lui politici sunt Petru cel Mare si Stalin pentru performantele lor in slujba Rusiei !, acum citeva zile se declara si se vedea din nou un Petru cel Mare care incearca sa refaca Rusia !, ca nu e problema ce zice lumea si cit va dura razboiul ca si la Petru cel Mare a durat 21 de ani razboiul cu Suedia pentru cucerirea tinuturilor nordice si ca nici atunci nici o tara si capitala europeana nu a recunoscut cuceririle si noua capitala rusa Sankt Petersburg construita pe terenul cucerit de la suedezi si ca nu a fost vreo problema atunci pentru ei si nici acum nu va fi sii doare in cot de parerea altor tari despre expeditiile lor speciale, ba mai mult a facut si propuneri Germaniei de reinpartire a Europei gen pactul Ribentrop-Molotov speriindo pe Angela Merkel care mai apoi a declarat diplomat cu voce tremurinda ca Putin are idei si pretentii necompatibile cu democratia si secolul XXI !, ba chiar ca sa o intimideze si sa rida de ea in 2007 stiind ca are o fobie mare la caini a bagat in birou la discutii intre ei si un caine labrador urias si negru si cam agresiv astfel Merkel de spaima nici nu mai stia ce vorbeste ce a vrut si de ce a venit acolo, dar astea sunt alte intimplari pe care nu le stiti si nici nu prea va intereseaza din cite stiu

Adauga un comentariu