Actualitate

Dovadă de inconştientă a turiştilor. Un tânăr din Suceava a murit înecat, în Costineşti

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dovadă de inconştientă a turiştilor. Un tânăr din Suceava a murit înecat în Costineşti
Un tânăr din Suceava a murit înecat, în Costineşti

În această dimineaţă, 9 august, un alt tânăr a murit înecat pe litoral, la Costineşti. Bărbatul era din Suceava şi avea doar 25 de ani.

Aceasta este deja a patra persoană care se aventurează în mare fără a ţine cont de avertismentul salvamarilor.

valuri involburate Marea Neagra
Tânărul de doar 25 de ani, nu a ținut cont de steagul roșu care rămăsese ancorat încă de ieri și s-a aventurat în apă

Un tânăr din Suceava a murit înecat, în Costineşti

O nouă tragedie a avut loc în această dimineaţă în jur de 6.30, după ce un alt tânăr, din Suceava, a murit înecat în mare, în Costineşti. Bărbatul s-a aventurat în apă înainte de începerea activităţii salvamarilor, care îşi încep programul dimineaţa la ora 8.00 şi îl încheie la ora 20.00.

Tânărul de doar 25 de ani, nu a ținut cont de steagul roșu care rămăsese ancorat încă de ieri și s-a aventurat în apă.

Din păcate, valurile au fost prea puternice şi a fost tras în larg. În momentul în care salvamarii au reuşit să îl aducă la mal, medicii sosiţi la faţa locului au început de îndată manevrele de resuscitare. Cu toate acestea, în ciuda asistenţei medicale, după aproximativ 50 de minute, medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

Reiteram faptul că aceasta este deja a patra victimă pe care marea o face în doar 2 zile.

Cu toate că s-au făcut nenumărate campanii şi eforturi pentru că oamenii să înţeleagă pericolul, se pare că turiștii nu înțeles nimic din tragediile petrecute ieri, când trei oameni și-au pierdut viața la Eforie Nord și Saturn.

peisaj mare
Aceasta este deja a patra victimă pe care marea o face în doar 2 zile

Trei persoane și-au pierdut viața la Eforie Nord şi Saturn

Într-un context similar, amintim că luni, 8 august, în Eforie Nord, un salvamar şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să salveze viaţa unui tânăr care s-a aventurat în larg, în ciuda steagului roşu abordat.

Sorin Georgian Olariu era din Târgovişte, Dâmboviţa, şi avea doar 48 de ani. De ani de zile, bărbatul obișnuia ca vara să vină la mare pentru a lucra ca salvamar. De data aceasta însă, încercând să salveze un tânăr, curenţii prea puternici au făcut ca aceasta să fie ultima lui misiune. Astfel, tânărul imprudent şi salvamarul au fost aduşi la mal şi resuscitaţi minute în şir de către medici.

De asemenea, luni dimineață, 8 august, un alt tânăr a murit, după ce, împreună cu un prieten, s-a aruncat în mare, cu toate că autoritățile competente au arborat steagul roșu pe litoral. Un echipaj SMURD l-a resuscitat pe tânărul în vârstă de 23 de ani care a fost scos de salvamari din valurile învolburate ale mării.

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, a afirmat faptul că bărbatul, care oricum nu știa foarte bine să înoate, nu a ținut cont de pericolul de înec ce îl reprezintă arborarea steagului roșu.

 „Colegul lui a reușit să ajungă la mal. A fost recuperat și el, a venit și SMURD. Se pare că e o mică șansă să supraviețuiască. Turiștii au venit la mare să se distreze, să se relaxeze. Nu mai țin cont de steagul roșu, nici de avertizări”, a spus Vasile Borteș.

Șeful salvamarilor a precizat că, având în vedere prognoza meteo pentru următoarele zile, steagul roșu va fi arborat pe litoral probabil pentru încă zece zile, însă turiștii nu țin cont de avertizări.

„Nu cred că vreți să auziți ce cuvinte ne aruncă. Ce să mai dai sfaturi când de ani de zile batem monedă?”, a menționat șeful salvamarilor.

Cu toate aceste avertismente, azi dimineață, 9 august, un tânăr din Suceava a murit înecat, în Costineşti.

Adauga un comentariu