Actualitate

Dr. Adrian Marinescu, despre evoluția pandemiei de coronavirus: „E clar că vom avea sărbători liniștite”

Publicat: 24 nov. 2021
Medicul Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu

Directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, spune că în acest moment situația epidemiologică este una echilibrată și e clar pentru toți că vom avea sărbători liniștite.

Adrian Marinescu a declarat, miercuri, 24 noiembrie 2021, că sărbătorile românilor vor fi liniștite.

„În momentul de față lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo.

E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă.

Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus directorul medical de la „Matei Balș”, potrivit Mediafax.

Medicul recomandă respectarea măsurilor anti-COVID pentru a avea sărbători liniștite.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, vaccinarea face diferența între cazurile grave de COVID-19 și cele ușoare.

Medicul Adrian Marinescu, despre doza de vaccin booster: „Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă”

Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii doza booster ar putea deveni necesară în fiecare iarnă în România. Reamintim că multe ţări se confruntă deja cu valul 5.

Doza booster ar putea să devină necesară în fiecare iarnă în România, mai ales că multe ţări se confruntă deja cu valul 5 al pandemiei. Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiţii ar fi posibil acest scenariu.

Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, a explicat în ce condiţii dozele booster de vaccin anti COVID-19 ar putea deveni necesare în fiecare iarnă şi în România.

„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”,a spus medicul Adrian Marinescu.

Adauga un comentariu