Local

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, despre prevenirea valului 5: „Este preconizat la sfârșitul lunii ianuarie”

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Florin Roșu managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași despre prevenirea valului 5 Este preconizat la sfârșitul lunii ianuarie
Dr. Florin Roșu vorbește despre creșterea capacității de îngrijiri medicale pentru pacienții infectați cu SARS - COV - 2 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a transmis astăzi, 22 noiembrie 2021, faptul că deși în momentul de față se înregistrează o scădere semnificativă nu trebuie să lăsăm garda jos, ci trebuie respectate în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri COVID19 cu forme medii-severe. Formele critice, deşi şi ele sunt în scădere se menţin la un nivel semnificativ, de aceea îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” Iaşi, rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar atâta timp cât trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregăteşte, din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor. Acesta este dezideratul nostru şi sperăm să-l punem în practică cât mai curând posibil (atunci când numărul pacienţi COVID-19 îngrijiţi vor fi la un nivel care să permită acest fapt)”, a spus dr. Florin Roșu.

Dr. Florin Roșu spune când va veni valul 5

Medicul infecționist a menționat când va veni valul 5 al pandemiei în România. Dr. Florin Roșu preconizează o creștere semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la sfârșitul lunii ianuarie.

„Aşa cum am preconizat, luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri, sărbătorile de iarnă putând fi celebrate sub auspicii mult mai liniştitoare din punct de vedere epidemiologic. Prevenirea valului 5, preconizat, la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie va putea fi realizată prin creşterea procentului de persoane vaccinate şi testare extinsă”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Reamintim faptul că zilele trecute IPS Teofan a venit la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a face o slujbă dedicată bolnavilor Covid-19.

Ministrul Cseke Attila, despre pregătirea valului 5

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a transmis faptul că spitalele au doar zece zile la dispoziție să se hotărască dacă vor trata sau nu pacienți exclusiv COVID-19. Mai mult decât atât, oficialul a adăugat că este important să începem pregătirea pentru valul 5.

”Din ziua de vineri, săptămâna trecută, au obligația, dar și libertatea de a analiza situația punctual, pe fiecare unitate sanitară, și în cazul în care consideră că este nevoie de prioritizarea internărilor și a intervențiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze spitalul respectiv numai pe internări COVID-19. În cazul în care consideră că nu mai sunt atâția pacienți, situațiile diferă totuși de la un spital la altul, atunci pot să înceapă să primească și pacienți non-COVID. Această decizie a fost comunicată spitalelor de la sfârșitul săptămânii trecute. Fiecare spital va face această proprie analiză.

Știți că am avut solicitări de la spitale care doreau să prelungească acel termen care expira vineri, pentru a fi numai exclusiv COVID. În situații diferite, este dreptul lor astăzi și am prevăzut și un termen de maxim 10 zile până când, cel puțin în această faxă, spitalele pot să păstreze, dacă decid așa, să fie exclusiv COVID-19. (…) Ceea ce este astăzi pentru noi important este de a ne pregăti chiar din ziua de astăzi pentru următorul val, care va veni în mod cert”, a declarat Cseke Attila.

Adauga un comentariu