Local

Dr. Răzvan Constantinescu, suspendat de la catedra UMF Iaşi pe perioada cercetării disciplinare

Publicat: 09 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Răzvan Constantinescu suspendat de la catedra UMF Iaşi pe perioada cercetării disciplinare
Medicul ieșean Răzvan Constantinescu

Medicul Răzvan Constantinescu, un contestatar al măsurilor luate în pandemia COVID, a fost suspendat de la catedra UMF Iaşi, pe perioada cercetării disciplinare.

Cadrul didactic nu mai are voie să susţină niciun fel de activitate didactică până nu se termină ancheta universităţii, după cum se arată în documentul postat de medic pe pagina de Facebook.

Dr. Răzvan Constantinescu, suspendat de la UMF Iaşi pe durata anchetei

„Nu va mai desfăşura activităţi de predare, activităţi de seminar, lucrări practice şi de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene şi orice alte activităţi care presupun interacţiunea faţă în faţă sau online cu studenţii”, se arată în actul prin care medicul a fost suspendat de către UMF Iaşi.

Răzvan Constantinescu a fost audiat în iunie în Comisia de Etică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi după ce a fost reclamat de unul dintre colegii săi.

UMF Iaşi şi Colegiul Medicilor au fost criticate în dese rânduri fiindcă nu a luat măsuri împotriva teoriilor conspiraționiste vehiculate în spaţiul public de către Răzvan Constantinescu.

La începutul acestui an, mai multe publicaţii naţionale au anunțat că medicul a fost reclamat la Colegiul Medicilor pentru răspândirea de informaţii false în contextul pandemiei COVID-19.

În reclamaţie sunt invocate afirmaţii făcute de medic pe tot parcursul anului 2020, când doctorul a vorbit de teorii conspiraţioniste pe subiectul pandemiei.

„INTERZISUL

Motto: „Învățământul are misiunea de a asigura însușirea de către tinerele generații a cunoștințelor științifice, tehnice și culturale, a deprinderilor necesare exercitării unor profesii utile societății, formarea lor în spiritul concepției materialist-dialectice și istorice despre natură și societate, al umanismului socialist, al ideologiei și politicii Partidului Comunist Român, al principiilor eticii și echității socialiste, cultivarea în rândurile acestora a dragostei față de patrie, partid și popor, față de idealurile de pace și progres social”. (Legea educației și învățământului nr. 28 din 21 decembrie 1978)

„Tovarăși, trebuie să facem totul pentru a neutraliza elementele subversive, retrograde, care pot influența negativ tânăra generație în procesul de formare a omului nou, care contravin științei, ideologiei, politicii partidului în edificarea societății socialiste multilateral dezvoltate și înaintare a României spre comunism, eliminând influențele nefaste burghezo-moșierești pe care aceste elemente antisociale le-ar putea manifesta, pervertind gândirea revoluționară a tinerelor vlăstare ale poporului” – Emil Bodnăraș, vicepreședinte al Consiliului de Stat (1967-1976).

Constantinescu: „Sunt mândru și susțin neabătut măsurile de protecție împotriva pandemiei cu zero cazuri noi”
Sunt mândru și susțin neabătut măsurile de protecție împotriva pandemiei cu zero cazuri noi, în special interzicerea interacțiunii on-line cu cei care sunt nevaccinați și conspiraționiști.

Sunt de acord cu îndepărtarea elementelor reacționare din procesul didactic și mă supun obedient deciziei conducerii până la reeducarea și reabilitarea mea ca membru de nădejde al comunității academice.

Dragi studenți, vă rog să nu mă contactați nici măcar on-line în perioada carantinării mele, riscul de a vă contamina cu varianta Lambda sau ideologic-neștiințific fiind major. Dacă, fiind naivi, v-a plăcut cum explic eu, aveți puțintică răbdare!”, este mesajul transmis de dr. Răzvan Constantinescu, pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu