Local

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre restricţiile radicale adoptate de alte state pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dr. Tudor Ciuhodaru despre restricţiile radicale adoptate de alte state pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19
Dr. Tudor Ciuhodaru susține că măsura adoptată în Austria este una aberantă

Având în vedere că numărul cazurilor Covid-19 creşte substanţial se implementează măsuri radicale, pe teritoriul Europei, pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus. Un astfel de exemplu este şi Austria, care introduce carantina, pentru a stopa un nou val al pandemiei.

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, susţine faptul că aceasta măsura este una de-a dreptul aberantă.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre carantină la nivel naţional din Austria: „Pare mai mult un fel de pedepsire”

Hotărârea luată de autoritățile din Austria presupune interzicerea persoanelor care sunt nevaccinate anti-Covid-19 să îşi părăsească locuinţa, cu excepția situaţiilor absolut necesare cum ar fi deplasarea spre şi de la locul de muncă, cumpărăturile, exerciţiile fizice în aer liber sau vaccinarea.

„Ceea ce se întâmplă în Austria arată din nou că suntem pe un teren minat. Pare mai mult un fel de pedepsire a nevaccinaților. Pentru că certificatul de vaccinare arată că ești vaccinat și atât. Nu știi dacă ești imunizat, nu știi dacă ești infectat și transmiți boală mai departe. (…) Este o altă decizie politică, de altfel aberantă.”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Carantină la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate, în Austria

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat vineri, 12 noiembrie 2021, faptul că aştepta unda verde a Parlamentului în vederea unei plasări în carantină, la nivel naţional, a persoanelor nevaccinate sau care nu au statul de vindecate de Covid-19, în contextul în care Austria se confruntă cu o creştere rapidă a numărului cazurlor de Covid-19, relatează AFP.

”Obiectivul este clar. Vrem să dăm duminică undă verde unei plasări în carantină la nivel naţional a persoanelor nevaccinate”, a anunţat într-o conferinţă de presă noul cancelar austriac, fără să precizeze data intrării în vigoare a acestei măsuri.

Landul Oberösterreich şi landul-stat Salzburg, care înregistrează cele mai mari niveluri de contaminare cu Covid-19, au introdus deja carantina, începând de luni.

Măsura carantinarii la nivel naţional nu îi vizează pe copiii cu vârsta de până la 12 ani. De asemenea, cei care au depăşit această vârstă pot merge la unitatea de învăţământ, unde vor fi testați.

Măsură nu se aplică în cazul celor nevaccinaţi care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Reamintim faptul că în ultimele 24 de ore, în Austria au fost înregistrate peste 13.000 de noi cazuri de COVID-19, în condiţiile în care ţara are 9,8 milioane de locuitori.

Aproximativ 65 la sută din populația Austriei este vaccinată complet anti-coroavirus.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș recomandă măsuri mai dure pentru românii neimunizați

Răzvan Cherecheș, expertul în sănătate publică, a transmis astăzi, 15 noiembrie 2021, faptul că pe teritoriul statului român ar trebui impuse măsuri mult mai dure pentru persoanele care au decis să nu se vaccineze anti-Covid-19.

„În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional, pentru că nu avem probleme doar într-o anumită regiune. Lăsat liber pentru vaccinţi cu verificări intense din partea poliţiei. Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie resticţionat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive.

Vaccinaţi-vă cât de repede posibil şi până în momentul în care vaccinul a devenit valabil, respectiv două săptămâni după a doua doză, purtaţi mască în permanenţă, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane şi de câte ori vedeţi pe cineva cu mască sub nas sau fără mască, îndepărtaţi-vă, astfel încât să fiţi în siguranţă. Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetăţenilor. Deci, ar trebui ca oamenii să înceteze să mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie răuvoitoare, pentru că obţin influenţă şi bani de pe urma împrăştierii de zvonuri false şi să asculte sfatul medicilor infecţionişti, epidemiologi şi specialişti de sănătate publică”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Adauga un comentariu