Actualitate

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea în masă: „Ar putea fi atinsă în septembrie sau chiar mai devreme”

Publicat: 05 apr. 2021
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medic militar
După jumătatea lunii aprilie, România va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, iar imunitatea de masă ar putea fi atinsă în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat, luni, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă

După jumătatea lunii aprilie, România va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, iar imunitatea de masă ar putea fi atinsă în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat, luni, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză.

Dr. Gheorghiţă: 100.000 persoane vaccinate zilnic, în a doua parte a lunii aprilie

Din a doua parte a lunii aprilie, să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

În aceste condiții, obiectivul privind imunitatea de masă ar putea fi atins în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

De asemenea, campania de vaccinare se desfășoară fără disfuncționalități la noi în ţară, indiferent de vaccinul utilizat, a precizat medicul militar.

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Pe 20 aprilie, se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer

Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu AstraZeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete.

În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiță.
Adauga un comentariu