Local

„Drăcușorul” de la volan! La 15 ani se crede Schumacher de Iași și gonește fără permis cu polițiștii pe urme! Cum sfidează legea și cu ce pedeapsă a fost alintat?

Publicat: 15 apr. 2021
Un echipaj al Poliției și un copil la volan
Polițiștii ieșeni au prins un copil care se afla la volanul unei mașini ce rula prin localitatea Lungani

Un adolescent a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a urcat la volanul unui autoturism. Magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au luat în cazul minorului Robert S. măsura educativă a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni. La audieri, copilul în vârstă de numai 15 ani a recunoscut totul

„Drăcușorul” șmecherilor! La 15 ani se crede Schumacher de Iași și gonește fără permis cu polițiștii pe urme! Polițiștii ieșeni au avut o surpriză de proporții când au tras o mașină pe dreapta! Incidentul s-a petrecut pe o stradă din localitatea Lungani! La audieri, minorul a recunoscut totul!
În urma pățaniei, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au pedepsit pe Robert S. „Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani și inculpatul Robert S. Îi aplică inculpatului măsura educativă a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni, pentru conducerea unui vehicul fără permis”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Minorul, prins gonind la volanul unui bolid, pe o stradă din Iași

Procesul minorului ieșean Robert S. a început pe 6 noiembrie 2020. Atunci, procurorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Robert S. „În fapt, se reține că, pe data de 5 iunie 2017, inculpatul minor, în vârstă de 15 ani și 2 luni, a fost surprins de polițiști conducând vehiculul, proprietate a tatălui său, pe drumul public din localitatea Lungani”, au menționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.
Dus la audieri, copilul în vârstă de numai 15 ani a recunoscut comiterea faptei.

„Avându-se în vedere starea de minorat a inculpatului, poziția sa sinceră, de recunoaștere a săvârșirii faptei, precum și concluziile referatului de evaluare, din care rezultă că inculpatul este integrat școlar și familial, reiterarea unui comportament infracțional fiind minimă, instanța apreciază oportună aplicarea măsurii educative a stagiului de formare civică pe o perioadă de 4 luni. Instanța îi va impune inculpatului ca, pe durata executării măsurii educative a supravegherii, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Iași la datele fixate de acesta”, au subliniat magistrații ieșeni.

Cazuri destul de rare, în județul Iași

Astfel de situații, în care minorii sunt prinși la volanul unor autoturisme, sunt destul de rar întâlnite în județul Iași. Totuși, de-a lungul ultimilor ani, au mai existat asemenea situații. Așadar, anul trecut, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Florin Gabriel Crap la 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Acesta era acuzat de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu are carnet. La rândul său, cel care a urcat la volan, un minor, a fost condamnat de judecătorii ieșeni.

„Instanța îi aplică inculpatului minor Eusebiu A. măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii, pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru conducere a unui vehicul fără permis”, au spus judecătorii.

Pe lângă pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu amânare, Florin Gabriel Crap a fost obligat de judecătorii ieșeni să muncească.

„Inculpatul Florin Gabriel Crap va presta, pe o perioadă de 40 de zile, o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Direcției de Asistență Comunitară sau Direcției Fond Locativ”, au adăugat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Pe de altă parte, conform anchetatorilor, pe 4 aprilie 2019 și, mai apoi, pe 14 septembrie 2019, minorul Eusebiu A. a fost prins conducând un autoturism pe străzile din Iași, deși nu are permis.

Comentarii
Adauga un comentariu