Actualitate

Dragoș Frumosu, despre închiderea piețelor: „Micii producători sunt condamnați la moarte“

Publicat: 07 nov. 2020
Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară Dragoș Frumosu
Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară Dragoș Frumosu

Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), Dragoș Frumosu, a declarat sâmbătă, 7 noiembrie, că decizia închiderii piețelor, luată de Guvernul Orban, va distruge mici producători.

„Decizia distruge micii producători, decizia Guvernului, care în inconștiența sa nu știe ce măsuri să ia, distruge micile afaceri, pentru că indiferent că vorbim de producători sau, cum numeam noi, bișnițarul din piață care până la urmă și el vinde produsele micului producător român, are și el o afacere.

Până la urmă tot trăiesc din această afacere, iar această decizie a Guvernului este inconștientă. Discutăm despre piese închise, discutăm despre restaurante închise, despre luarea unor măsuri care conduc la distrugerea economiei românești, dar președintele României ne cheamă la alegeri. În același timp ne spune că de Crăciun și de Anul Nou trebuie să stăm în casă. Oamenii aceștia sunt inconștienți, pas cu pas, măsurile pe care le-au luat efectiv distrug economia României”, a declarat Dragoș Frumosu.

Vânzătorii, disperați din cauza închiderii piețelor

Chiar și clienții sunt extrem de supărați și spun că decizia este una greșită. Însă și vânzătorii care sunt disperați pentru că nu știu ce vor face cu toată marfa, având în vedere că, de luni, toate piețele din spațiile închise vor fi închise.

„O să ne afecteze din punct de vedere financiar, dar domnul Orban să ne dea adresa să ducem noi marfa, frumos, la el, ori la Parlament, ori acasă, și atunci dacă ne plătește marfa noi stăm acasă cum stă și Anglia. Numai că Anglia primește niște ajutoare sociale, noi nu avem cum să primim pentru că nu avem bani, și atunci ne dă adresa și noi îi ducem marfa acasă.

Dar deocmadată domnul nu poate face așa ceva. Noi trebuie să mâncăm, copiii cer mâncare, noi trebuie să consumăm zilnic, noi trebuie să plătim curent, rate. Cine le plătește?

Stăm în loc. Cât să stăm? 30 de zile… Stăm din martie, totul este un haos. Cât să mai stăm? Stăm și de Crăciun, stăm din martie…”, a declarat Pănuța Tănase, care lucrează în in piață de foarte mulți ani.

Ludovic Orban: „E o mare prostie că am avea ceva cu producătorii autohtoni“

Premierul, Ludovic Orban, a discutat cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, amenajarea de spaţii în exteriorul pieţelor din Bucureşti sau înfiinţarea de pieţe volante unde producătorii autohtoni să îşi poată vinde marfa. Discuțiile vin după ce mai multe asociații și partide au spus că măsura nu se justifică și îi va afecta major pe producătorii și comercianții de produse naturale din România.

Premierul Ludovic Orban a discutat sâmbătă cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ca urmare a deciziei de suspendare a activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, solicitându-le să ia măsuri ca producătorii autohtoni să aibă o „posibilitate alternativă” de a-şi vinde marfa.

Premierul a propus, subliniind că propunerea sa se referă la producătorii autohtoni, ca aceştia să poată vinde fie în spaţii exterioare amenajate în zona pieţelor, fie în pieţe volante, vinerea, sâmbăta şi duminica.

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta”, i-a transmis premierul primarului Capitalei.

Comentarii
  • #rezistati mai,,,,,, HORECA si care ati iesim impotriva PSD!
    Va e bine fara comunisti???? Jeguri manipulatoare. Ati iesit in strada cand au marit salariul minim pe economie???
    2 lei sa va dea acuma

Adauga un comentariu