Local

Dramă cumplită în Iași! O fată de 9 ani a fost salvată în ultima clipă după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Copila se zbate între viață și moarte

Publicat: 03 aug. 2021
Clădirea Spitalului pentru Copii
O fată de 9 ani s-a înecat în piscina din curtea casei

Tragedie fără margini într-o familie din Iași! O fată de 9 ani se zbate între viață și moarte după ce s-a înecat în piscina din curtea casei. Micuța a fost găsită în stare critică de echipa medicală și a fost resuscitată minute bune. Din fericire, a fost stabilizată, dar medicii sunt rezervați. Copila este internată în stare foarte gravă în secția ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”

O fată de 9 ani din satul ieșean Horpaz, comuna Miroslava, s-a înecat în piscina din curtea casei sâmbătă, 31 iulie 2021. Într-un moment de neatenție, copilul s-a aventurat în piscină și nu a mai ieșit la suprafață. Părinții au fost cei care au găsit-o pe cea mică și au sunat la 112. O echipă de medici a ajuns la fața locului și i-au acordat primul ajutor. Din fericire, fata a fost stabilizată și transportată la spital. În acest moment, starea de sănătate a micuței este critică, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele ei de supraviețuire.

„Sâmbătă, în jurul orei 22:00, în secția de primiri urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» a ajuns un copil în vârstă de 9 ani, în stare foarte gravă. Este vorba despre o fată care a fost găsită de medici în stop cardio-respirator după ce s-a înecat în piscină. În prezent, copilul este internat în stare foarte gravă în secția ATI a spitalului. Diagnosticul este politraumatism prin înec”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Acesta a fost cel mai grav caz al medicilor ieșeni din weekend

Medicii ieșeni din secțiile de primiri urgențe s-au confruntat cu diverse cazuri în weekendul 30 iulie 2021 – 1 august 2021, dar cel mai grav caz a fost cel în care un copil de 9 ani s-a înecat în piscina din curtea casei. Acesta a fost găsit în stare foarte gravă și a fost salvat în ultimul moment.

„În acest weekend am avut foarte multe cazuri provocate de caniculă, dar cea mai gravă urgență a fost intervenția la un copil de 9 ani, înecat în piscina casei. Pacientul a fost găsit în stop cardio-respirator. Copilul a fost resuscitat vreme îndelungată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, care a ajuns la fața locului și s-a obținut activitate cardiacă. Acesta a fost transferat la Spitalul de pediatrie «Sfânta Maria», cu prognostic foarte rezervat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași. „Apelul a fost primit pe data de 31 iulie 2021, la ora 21:13. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat pacientul”, a spus Ionuț Roșu, purtător de cuvânt ISU Iași.

Un băiat de 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei

Amintim că în urmă cu mai bine de o lună, o altă familie din județul Iași a trecut prin aceeași situație, după ce fiul lor de doar 16 ani s-a înecat în lacul din apropierea casei. Pe data de 28 iunie 2021, un adolescent a fost găsit înecat în Lacul Cicadaia. Dorel Stafie avea 16 ani și a plecat cu un prieten să înoate în lacul de lângă casă. Pe Dorel îl mai așteptau acasă șase frați. La câteva minute după ce s-a avântat în apă, neștiind să înoate, adolescentul nu a mai putut să iasă la suprafață.

Când prietenul lui a văzut că acesta nu mai iese de sub apă, a alergat către sat, să ceară ajutor. Mai mulți localnici au ajuns la fața locului pentru a-l căuta pe Dorel până să ajungă pompierii. Martorii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului au ajuns pompierii care au început căutările. După aproximativ 3 ore, a fost găsit trupul băiatului. Medicii au început manevrele de resucitare, însă totul a fost în zadar. Comuna Belcești este înconjurată de ape și, în zonă, accidentele de acest fel sunt des întâlnite, mai ales în perioada verii.

Adauga un comentariu