Local

Mesajul Părintelui Calistrat către Președintele Klaus Iohannis și Raed Arafat

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul Părintelui Calistrat către Președintele Klaus Iohannis și Raed Arafat

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi duhovnici, transmite un mesaj important în această perioadă pentru întreg poporul român. Acesta face un apel către Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a permite credincioşilor să meargă la biserică în noaptea de Înviere.

Îndrăgitul părinte Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a transmis un mesaj autorităților de a nu uita poporul care le-a acordat votul de încredere.

„Pentru împărțirea sfintei lumini avem nevoie o oră, începând cu 23:30 până la 00:30. Punem două patrule la ușa bisericii, slujba oricum se ține afară, iau oamenii lumină și se întorc acasă. Asta dacă se vrea. Spun acest lucru pentru că și ministrul de interne este tot creștin într-o țară creștină și cândva a avut nevoie de votul publicului. Respectă-ți publicul care și-a pus încrederea în tine. Nu fi îndărătnic. Din punct de vedere medical am auzit afirmația domnului Arafat. Aș spune și aici un lucru. Când fostul președinte, Băsescu, voia să îl dea jos cel care l-a aparat pe domnul Raed Arafat a fost poporul care a ieșit și a făcut demonstrație în stradă.

Ca un erou național ar trebui să intervină și să spună că nu e atât de periculos virusul cât ambiția, îndrăzneala și orgoliul celor care bat cu pumnul în masă. Ar putea spune că cei bătrâni, bolnavi ori carantinati nu vin la biserică dar cei care sunt sănătoși pot trage o fugă până la biserică să aducă lumină în casă. Astfel nu va rămâne în istoria celor 2000 de ani că Iisus rămâne din nou părăsit ca la Golgota. Autoritatea este tot pământească. Datorită poporului sunt în fruntea țării. Nu trebuie să fie îndărătnici. Nu contează ce confesiune ai. Trebuie să fii om. În cea mai mare disciplina și ordine avem voie la biserică. Vă luați lumânărica, vă puneți masca, păstrați distanță, ascultați slujba și împărțiți lumină unul de la altul.” a declarat părintele Calistrat Chifan.

Adauga un comentariu