Cancan

Drama ultimelor luni din viața Cristinei Țopescu

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

„Cristina a murit așa cum și-a dorit mereu: în somn, alături de cățeii ei, fără să fie o povară pentru nimeni…’. Asta spun prietenii apropiați despre Cristina Țopescu. Pe cât de frumos era sufletul ei, pe atât de grele i-au fost ultimele luni din viață. Jurnalista lupta de ceva vreme cu depresia, mai ales după moartea tatălui ei, apăruseră probleme cu banii și jobul mult-visat și promis de prietenii ei din televiziuni întârzia să apară. Puținii bani pe care îi mai avea mergeau către adăposturile de animale, Cristina fiind o mare iubitoare de câini. Aceștia i-au fost, de altfel, singurii aproape până când a închis ochii.

Pe 12 ianuarie, una dintre vecinele Cristinei Țopescu a sunat alarmată la 112 pentru că nu o mai văzuse de ceva vreme și s-a temut că i s-a întâmplat ceva rău. Cristina nu obișnuia să dispară atât de mult timp fără să dea un semn de viață. Și presimțirea Dianei Maria, vecina Cristinei Țopescu, s-a adeverit. Jurnalista a fost găsită fără suflare, iar anchetatorii au concluzionat că ar fi murit înainte de Revelion.

Cristina a murit cum a spus că îşi doreşte să moară – în somn, cu căţeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziţia în care era, cum dormea ea ca un bebeluş. (…) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire’, a declarat Diana Maria.

De asemenea, Diana Maria confirmă spusele medicului Monica Pop, potrivit căreia Cristina Țopescu suferea de depresie.

Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea, din 2015, 12 căţei plus că hrănea maidanezi din șapte locuri, care s-au făcut opt. Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilităţi, benzină şi câte un pachet de ţigări. Ei nu îi trebuia nimic. Toţi banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căţei, tratamente.

Se vorbeşte despre o Cristina Ţopescu pătimaşă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligenţă sclipitoare, dublată de o sensibilitate anume, dar şi de duritate si agresivitate. Da. Cris intrase într-o depresie. Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reuşit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare!’, mai spune aceasta.

„Nu o să îi iert pe cei din familia ei!’

Pe de altă parte, Mihaela Nunweiller, fiica fostului mare fotbalist dinamovist Lică Nunweiller, decedat în 2013, spune: Cristina nu avea depresie! Să fie clar! Da, mi-a spus că a suferit de depresie după moartea tatălui ei, dar era bine și se vedea asta, chiar era bine. Am povestit 8 ore neîntrerupt, am râs, era veselă, avea și tristețile firești unui om cu suflet atât de frumos și sensibil. Lua tratament, dar era un tratament ușor. Așa am reușit și eu să trec peste plecarea mamei mele, ajutată de medicamente, dar în doză mică. Avea tristeți ca noi toți, unele legate de familia ei’.

‘Nu o să îi iert pe cei din familia ei, se știu ei, cei care n-aveau nevoie de ea și care o sunau doar o dată pe an. Să ne fie rușine tuturor celor care am cunoscut-o și am lăsat-o să moară ca un câine părăsit’, a mai declarat Mihaela Nunweiller.

Cristina Țopescu nu va beneficia de o slujbă clasică de înmormântare, ci va fi incinerată joi, la ora 14.00, urmând să aibă parte de clasica ceremonie organizată de Crematoriul Uman, de la Vitan-Bârzești, din Capitală. La eveniment va lua parte fratele ei mai mare, Cristi. Cel mai probabil, cenușa Cristinei Țopescu va ajunge la mama ei, care locuiește la Oradea.

Adauga un comentariu