Local

Drama unei familii din comuna ieșeană Tomești: Riscă oricând să rămână fără acoperiș deasupra capului!

Publicat: 05 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drama unei familii din comuna ieșeană Tomești Riscă oricând să rămână fără acoperiș deasupra capului
Sebastian și Adriana, copilașii care nu știu ce gust are o prăjitură din cofetărie

Andreea și Mihai Păun, din comuna ieșeană Tomești, se chinuie să-și crească cei doi copii, pentru că nu au posibilitatea unui loc de muncă sigur și riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului

Această familie trăiește din alocațiile copiilor și nevoile sunt foarte mari, iar părinții simt că nu pot să se mai descurce. Mihai Păun, tatăl celor doi copii, se chinuie zilnic căutând de muncă în sat, dar nu găsește mereu!

Din păcate, cei doi copii, Sebastian, în vârstă de 10 ani și fetița, Adriana, de doar 1 an, nu au ieșit niciodată din satul natal, din cauza lipsurilor pe care familia lor le întâmpină. Nu au descoperit până acum orașul în prag de sărbătoare și nici gustul unei prăjituri din cofetărie! De asemenea, ei nu au îndrăznit niciodată să ceară nici măcar un cadou de ziua lor.

Familia Păun are nevoie de ajutor. Riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului

Andreea și Mihai Păun, părinții celor 2 copii, Sebastian, de 10 ani, și Adriana, de 1 an, au făcut tot posibilul până acum să lupte pentru a reuși să-și cumpere o casă, însă în ciuda eforturilor uriașe, nu au reușit acest lucru.

Sebastian, băiatul cel mare, are 10 ani și este în clasa a III-a la școala primară din satul Goruni. În ciuda lipsurilor de care acesta a avut parte până acum, dorința lui de a învăța a rămas la fel de mare. A reușit, astfel, să obțină numai calificative mari și, de curând, chiar și o bursă de merit.
Părinții acestor suflete nevinovate trăiesc cu o frică în suflet permanent. Pot rămâne fără acoperiș deasupra capului, deoarece locuiesc într-o cameră din casa bătrânească a mamei lui Mihai și oricând pot fi dați afară de ea din varii motive.

”Chiar suntem speriați de gândul că oricând putem fi dați afară. E casa ei și nu prea avem noi ce să spunem”, ne-a zis plină de amărăciune Andreea.

Femeia își dorește cel mai mult să reușească să le ofere copiilor ei un trai cu cât mai puține lipsuri. Aceasta speră că va veni timpul în care va avea posibilitate să le îndeplinească copiilor dorințele pe care le au de ceva timp.

”Îmi doresc foarte mult să le pot oferi copilașilor mei o viață normală și decentă. Vreau să se bucure ”, a mai adăugat cu tristețe în suflet Andreea Păun.

Cei doi copii nu știu cum arată Iașul: ”Nu am scos niciodată copiii în oraș…”

Familia Păun trăiește din 843 de lei, ceea ce înseamnă alocațiile ambilor copii, din care aceștia trebuie să se întrețină o lună de zile. Ei, din acești bani, trebuie să cumpere lemne, mâncare și să achite și facturile, dar de multe ori rămân cu datorii mari.

”Din acești bani trebuie să cumpărăm lemne, mâncare, facturi. Am rămas cu datorii din luna ianuarie la lemne, pentru că nu aveam pentru cei mici”, a mai mărturisit cu apăsare în suflet femeia.

Cu toate că Mihai Păun încearcă din răsputeri să își ajute familia, de cele mai multe ori nu reușește să-și găsească de muncă în fiecare zi. Acesta lucrează ca și zilier prin sat.

”Mai lucrează soțul cu ziua când poate… Nu are mereu de lucru”, a subliniat Andreea.

Acești copilași nevinovați nu știu cum arată Iașul, magazinele și nici măcar gustul unei prăjituri din cofetărie, pentru că părinții nu au reușit să le ofere acest lucru. În 10 ani de viață, Sebastian nu a fost scos niciodată în oraș.

”Nu i-a m scos niciodată în oraș și nu am avut să le cumpărăm cadouri. De ziua lor, au mai primit de la bunici ..”, a spus cu mâhnire aceasta.

Acesta își înțelege familia, însă durerea pe care este obligat să o trăiască, din cauza acestor mari lipsuri, este de neexplicat. Mama sa spune reporterilor BZI că unii colegi de la școală îl denigrează din cauza situației financiare pe care familia lui o are. El merge la școală cu haine ponosite. Cele pe care mama lui le are acasă pentru el…

”Sunt copii care vin cu papuci și haine noi și îi spun lui Sebi că el nu are, așa ca ei. Și vine supărat de la școală din această cauză…”, a mai afirmat mama.

Pornind de la cazul familiei Păun, ”Bună Ziua Iași” inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta acești oameni care riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului, din satul Goruni, comuna ieșeană Tomești. Cei care doresc să îi sprijine, o pot face contactând redacția ”Bună Ziua Iași”.

Adauga un comentariu