Culinar

Drojdie de casă – Reţetă simplă şi rapidă

Publicat: 27 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Drojdie de casă  Reţetă simplă şi rapidă

Iată cum poţi să prepari singur drojdie în casă pentru a găti cea mai gustoasă pâine cu drojdie făcută chiar de tine, într-un mod simplu şi rapid. Cu drojdie poţi să prepari atât pâine, pizza, cât şi plăcinte şi alte preparate gustoase. Dacă nu ai drojdie în casa ta, trebuie să ştii că o poţi prepara rapid cu ajutorul câtorva ingrediente. Reţeta este simplă şi poate fi pusă în aplicare de către oricine.

Află de aici cum poţi să prepari singur unt din doar două ingrediente. Cu toate că reţeta este rapidă, maia are nevoie de aproximativ 7 zile pentru a fi viguroasa şi numai bună de folosit.

Maiaua (drojdia sălbatică) este un ingredient care ajuta aluatul să fermenteze şi cu ajutorul ei putem să face pâine de casa gustoasă. Aceasta drojdie sălbatică te ajuta să faci o pâine de casa mult mai gustoasă decât cea din comerţ şi va fi şi mai consistentă.

De ce ai nevoie pentru a prepara drojdie în casă

În ceea ce priveşte ustensilele, ai nevoie de: un recipient din plastic, un cântar de bucătărie, o cană şi o lingură. Dacă vorbim de ingrediente pentru drojdie în casă, atunci ai nevoie de:

  • 100 ml de apă la temperatura camerei sau puţin călduţă;
    50 grame de faină albă tip 650;
    50 grame de făină de secară.

Se amesteca, în cana, apa cu făină albă şi cu făină de secară, apoi se transfera în recipientul din plastic şi se pune capacul. Nu închide ermetic capacul deoarece amestecul are nevoie de aer pentru a fermenta. Apoi, aşează recipientul într-un loc ferit de lumină, la o temperatură constantă de 22-24 de grade Celsius.

A doua zi, se păstrează doar 100 de grame din cantitatea respectivă (restul se arunca sau se prepară cu ea lipii sau clătite). Peste acele 100 de grame se adauga 100g faina albă şi 100ml de apă. Se acoperă şi se pune într-un loc ferit de lumină.

Acest pas se repeta zilnic, până când mirosul devine înţepător. După 7 zile, maiaua ar trebui să fie gata de pregătit pâine gustoasă cu ea.

Adauga un comentariu