Magazin

Drone – Un hobby care țintează cerul

Publicat: 03 aug. 2021

Dronele au reușit să capteze atenția amatorilor de experiențe inedite, dacă o perioadă, aceste dispozitive erau văzute exclusiv ca instrumente de lucru și cercetare, acum sunt și surse de distracţie.

Caracteristicile tehnice dezvoltate şi implementate de producătorii de drone au lărgit aria de aplicabilitate, acestea, fiind folosite în nu doar în sectorul militar, dar și în cercetare, analiză, pază, protecţie, monitorizare sau alte activități importante. Imaginile captate cu aceste echipamente oferă o altă perspectivă, surprinzând prin acuratețe şi unghiuri dinamice.

Când şi unde pot fi folosite dronele?

Dronele nu sunt utilizate doar pentru distracție, de persoanele care doresc să descopere şi să exploreze împrejurimile de la înălţime. Sunt folosite de organizatorii de evenimente ce reușesc să surprindă imagini dinamice din aer, de specialiştii în cercetare, fiind accesibile în zone în care oamenii nu pot ajunge, dar şi de operatorii de pază şi protecţie, furnizând imagini de ansamblu reale asupra obiectivelor vizate. Cu toate acestea, dronele rămân instrumente hobby care alimentează pasiunea celor ce iubesc natura, activitățile dinamice sau pur şi simplu perspectivele diferite.

Practic, dronele pot fi folosite oricând şi oriunde, câtă vreme nu există limitări în acest sens. Cu siguranță, obiectivele militare, zonele de aeroport, magazinele ies din discuție, însă pot fi utilizate în deplină siguranţă în natură, în parcuri, pe plajă şi în multe alte locuri unde nu există restricții. Sunt dispozitive pentru călătorii care dau intensitate experiențelor trăite în natură, fie că vorbim de drumeţii lungi, campări cu cortul său plimbări scurte.

Tipuri de drone – prezentare

Dronele folosite în scop de divertisment sunt drone civile, acestea diferă ca dimensiuni, durată a bateriei, module disponibile pentru zbor, funcții speciale şi opțiuni de accesorizare. Dacă vorbim de dimensiune, avem trei categorii: mici, medii şi mari. Trebuie precizat că poate exista o legătură între caracteristici şi dimensiune.

În funcţie de tehnologia de zbor există drone multirotor, drone cu un singur rotor, drone cu aripi fixe şi drone cu aripi fixe hibride. Cele din prima categorie sunt cele mai frecvent întâlnite în magazinele de specialitate, dar şi cele mai accesibile. Sunt preferate datorită uşurinţei de utilizare şi a funcţiilor speciale cu care vin. Cu acestea se pot face înregistrări de efect şi se pot capta imagini la înălţime ridicată. Echipamentele din a doua categorie, drone cu un singur rotor, se aseamănă cu elicopterele și au dimensiuni reduse. Acestea zboară pe verticală, putând atinge înălţimi mai mari decât cele multirotor. Echipamentele din această clasă pot necesita cursuri speciale pentru a fi pilotate, dar imaginile şi clipurile furnizate sunt mult mai spectaculoase. De obicei dronele cu un singur rotor sunt utilizate în medii specializate.

Dronele cu aripi fixe sunt echipamente performante, folosite de obicei în sectoarele cercetare și protecție, însă caracteristicile deosebite le-au făcut atractive şi în rândul amatorilor de experienţe autentice. Sunt dotate cu accesorii care asigură obţinerea de înregistrări şi imagini de acuratețe ridicată.

Dronele hibride sunt ceva mai nou apărute, însă datorită modului facil de utilizare şi a accesoriilor excepționale sunt foarte apreciate.

O grijă pe care o au posesorii de drone este legată de defectarea acestor. Trebuie să recunoaştem că incorect utilizate echipamentele se pot strica, foarte rapid. Totuşi magazine online precum Dronshop.ro au dezvoltat partea de service, având o echipă de specialişti care remediază o varietate mare de probleme. Cei ce doresc să eficientizeze costurile pot apela la soluțiile de CASCO pentru drone, achiziţionând opțiunea Care Refresh. În service nu se realizează doar operaţiuni de reparaţii şi înlocuiri de piese, dar se pot face upgrade-uri importante, echipamentelor existente. Se pot schimba elice, camere, senzori stabilizatori pentru camere, senzori stabilizatori pentru dispozitive mobile, cabluri de conexiune şi multe alte accesorii.

 

Comentarii
Adauga un comentariu