Eveniment-Social

DSP Iaşi a efectuat testări ale personalului angajat în căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi

Publicat: 27 apr. 2020

Direcţia de Sănătate Publică Iași a desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate.

Pentru această acţiune au fost mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iași care au prelevat 661 de probe. Investigaţiile de laborator au evidenţiat că toate rezultatele sunt negative.

Conform Ordonanţei Militare nr. 8, această activitate a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de infecţie, în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19 sau, după caz, a unor informaţii din care rezultă contactul direct cu o persoană infectată.

Având în vedere că aceste centre adăpostesc cele mai vulnerabile categorii de persoane, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi supraveghează din punct de vedere epidemiologic prin aceste acţiuni activitatea şi starea de sănătate a persoanelor din aceste centre.

Adauga un comentariu