National

DSU avertizează! Un FAKE NEWS circulă în ultimele zile pe Whatsapp

Publicat: 20 nov. 2020
FAKE NEWS
FAKE NEWS

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis, vineri seara, că mesajul ce i-ar aparține lui raed Aarafat și care circulă pe grupurile de Whatsapp este fals.

„Ca urmare a răspândirii unui mesaj pe grupurile de Whatsapp în care este prezentat un citat care ar aparține șefului DSU, dr.Raed Arafat, dorim să precizăm opiniei publice că ne delimităm categoric de aceste informații care sunt false și care se înscriu în categoria FAKE NEWS.

Mesajul care conține informații false:

“RAED ARAFAT a cam sărit calul. Nostalgiile lui securiste ating culmi PARANOICE!…

Citat,, Raed Arafat : „Vom pregăti o legislație imediat după alegeri pentru a putea verifica dacă se țin petreceri în locuințe. Până atunci încurajez să raportați la linia verde aceste cazuri, cu eventuale capturi pentru a identifica persoanele și a le amenda corespunzător. Masca trebuie purtată și în casă mai ales dacă există vârstnici sau copii, recomand ca partenerii de viață să nu doarmă în același pat. Nu putem verifica asta deocamdată, e doar recomandare. Dar în viitor vom putea verifica!”

Precizăm că aceste informații false sunt menite în a induce în eroare opinia publică, de a crea panică în rândul populației și totodată de a decredibiliza eforturile depuse de autoritățile române în a combate efectele generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Totodată, facem un apel adresat tuturor cetățenilor să nu dea crezare diverselor mesaje diseminate pe grupurile de Whatsapp și să aleagă surse credibile de informare”, se precizează în comunicatul DSU.

Raed Arafat a anunțat cum vor fi implicați în tratarea bolnavilor de COVID-19 studenţii de la facultăţile de medicină

Raed Arafat a anunțat, miercuri, că Guvernul Orban va adopta o ordonanţă de urgenţă care va reglementa modul în care vor fi implicați în tratarea bolnavilor de COVID-19 studenţii de la facultăţile de medicină.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…)

Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de guvern.

Tătaru: Încă 24 de unități medicale intră în lupta cu COVID-19, dar și 280 de paturi de ATI

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, la rândul său, miercuri seară, că încă 24 de unități medicale din țară intră în lupta cu noul coronavirus. În plus, alte 280 de paturi de ATI vor fi operaționalizate.

„Am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel național și în București. Astăzi (miercuri – n.r.), am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unități medicale în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, în ședința de Guvern.

Ministrul sănătății a precizat că după evaluarea fiecărui spațiu în parte de echipele de la inspecția sanitară de stat, ISU și cele de la ANMDR, urmează o evaluare a necesarului de personal pentru a putea operaționaliza cele 280 de paturi de ATI.

„Fiecare unitate sanitară verificată în ATI primește un plan de conformare, de măsuri, iar la sfârșitul săptămânii avem un prim raport cu unitățile care au fost verificate”, a mai spus Tătaru.

Comentarii
Adauga un comentariu