National

Dublă tragedie în fotbalul românesc! Au murit la doar o zi distanță

Publicat: 05 apr. 2021

Fotbalul românesc a fost marcat de o dublă tragedie în ultimele zile.   Au iubit fotbalul mai presus de orice, dar se pare că viața le-a luat bucuria de a mai aduce cinste acestui sport. Află cine au fost cei doi sportivi și care a fost cauza plecării lor de pe acest pământ.

Cătălin Didu, răpus de coronavirus

Craiovean de origine, Cătălin Didu era şi un suporter fidel al Universităţii Craiova, fiind prezent la stadion la fiecare meci când avea ocazia, alături de fiica sa. În cariera sa, Cătălin Didu a evoluat, între 1998-2008, la nivelul ligii secunde, la Extensiv Craiova, la Oltul Slatina şi Alro Slatina şi la Apulum Alba Iulia.

În 2005, Cătălin Didu a fost victima unui scandal între componenţii echipei Oltul Slatina, care se întorceau de la un meci la Otopeni, şi suporterii Rapidului. Fanii giuleşteni s-au năpustit atunci pe delegaţia celor de la Slatina, deoarece unul dintre componenţi purta o şapcă pe care era stema Stelei. Cel mai şifonat a fost atunci Cătălin Didu, care a avut un ochi învineţit şi mai multe leziuni.

„Adio prieten drag..!!! Nu mi vine sa cred…!!!”, a scris fostul portar de la Oltul Slatina, Alin Răceanu.

Legenda “Șepcilor Roșii”, răpusă la 82 de ani

Legendarul jucător al U Cluj, Remus Câmpeanu s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Toți cei care l-au cunoscut sunt în doliu, pentru că s-a mai stins o stea, un om cu adevărat talentat, care a scris istorie în sportul românesc.

Fostul fundaș stânga a îmbrăcat pentru prima dată tricoul “Șepcilor Roșii” în 1960 și a rămas alături de club până la finalul vieții. Sportivul a scris istorie pentru echipa sa de suflet.

“Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965. După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.

Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în mesajul Universității Cluj.
Adauga un comentariu