Destinatii turistice

Dubrovnik, perla Croaţiei

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dubrovnik perla Croaţiei
Dubrovnik, perla Croaţiei.

Dubrovnik, perla Croaţiei. Dubrovnik este un oraş din Croaţia. Zona este una dintre cele mai proeminente staţiuni turistice de la Marea Adriatică. Anual mii de turişti aleg să-şi petreacă vacanţele în acest loc minunat. Dubrovnik a fost fondat prin unirea a două mici oraşele: Ragusa şi Dubrava.

Dubrovnik este un adevărat muzeu în aer liber. Oraşul este protejat de ziduri fortificate. Mulţimea de construcţii de aici păstrează amintirea vremurilor antice.

Dubrovnik, perla Croaţiei. Plimbare printre opere de artă

Oraşul croat poate fi un adevărat paradis desprins din poveştile cu cavaleri, mai ales dacă iubeşti istoria. Construcţiile din piatra brută şi zidurile care se înalta smete până la cer, dar care plonjează dramatic în apele precum smaraldul sunt adevăratele comori. Cea mai importantă parte a arhitecturii se afla în centrul istoric. Întreaga zonă este inclusă în patrimoniul UNESCO. Străzile şerpuiesc până aproape de stâncile care năvălesc în Marea Adriatică. Nu te lăsa pradă valurilor mării, ci porneşte în explorarea comorilor preţioase ale oraşului.

Dealul Srđ, un loc de belvedere

De pe dealul Srđ vei putea observa oraşul vechi în toată splendoarea sa. Zona este vizitată în special de către pasionaţii de fotografii, dar şi de către artişti, fiind un loc de inspiraţie.

Străduţele centrului istoric sunt pavate în stil rustic, medieval. Odată ce ai păşit aici, ai impresia că te afli cumva în timp. Unul dintre simbolurile locului este fântâna Onofrio, cu o vechime de peste 600 de ani. Comorile arhitecturale de nepreţuit sunt cele două palate- Sponza şi Palatul Rectorului.

Oraşul fortăreaţa este dominat de turnul cu ceas, care măsoară undeva la 31 de metri înălţime. Acesta datează încă din secolul al XV lea. Pentru că este locul de întâlnire al tinerilor, zona este destul de aglomerată mai ales după lăsarea serii, când se da frâu liber distracţiilor. Dacă iubeşti voia bună, ai de ales dintr-o gamă variată de cluburi, localuri şi terase care organizează diverse evenimente culturale.

Adauga un comentariu