Ai poftă de un dulce inedit, foarte uşor de preparat? „Dulce de leche” sau, pe româneşte, dulceaţă de lapte este gata imediat, iar gustul este deosebit. Ai nevoie doar de lapte, zahăr şi ceva arome. Ce zici, o încerci?
Preparatul este originar din America de Sud şi se poate consuma ca atare sau în diferite combinaţii. Îţi recomandăm să o foloseşti chiar ca umplutură pentru clătite sau pancakes.
Ingrediente:
- 1,5 l lapte gras, cu 3,5% grăsime
1250 g zahăr alb
un plic de zahăr vanilat
esenţă de vanilie
sare
Mod de preparare
Cel mai bine este să foloseşti o oală înalta despre care ştii sigur că nu este aderenţa (nu se lipeşte laptele de fund la fiert), scrie revistafelicia.ro. Laşi laptele la fiert împreună cu zahărul şi amesteci până se topeşte. Apoi aştepţi că laptele să dea în clocot şi reduci focul. Ai grijă să nu dea laptele în foc!
Trebuie să amesteci des cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Prima etapă este formarea laptelui condensat. Ulterior, preparatul va începe să capete o culoare maronie. Din acel punct, trebuie să mai stea la fiert maxim 5-10 minute.