Prima pagină » Stiri si curiozitati » Dulceață de vișine ca la bunica: Așa nu ai cum să dai greș!

Dulceață de vișine ca la bunica: Așa nu ai cum să dai greș!

04 iun. 2021, 11:24,
în Culinar

Venirea verii ne aduce o bogăție de fructe în grădină, iar gospodinele deja caută cele mai bune rețete pentru dulcețurile pe care le vor pregăti. Cine ar putea spune „nuׅ“ unei dulcețe de vișine așa cum mâncai odinioară la bunica?

De obicei, o bună gospodină are reţeta transmisă din generaţie în generaţie, fiecare mândrindu-se cu dulceața ei. Indiferent de rețeta folsoită, reuşita dulceții este dată atât de fructele folosite și de modul de pregătire.

Dulceață de vișine ca la bunica: Secretele unui gust parfumat și delicios

Pentru a fi sigur că nu dai greș, dulceața de vișine ca la bunica trebuie să conțină doar fructe sănătoase. Restul este simplu dacă ții cont de câteva mici secrete pe care vi le vom destăinui.

Vișinele, după ce le scoatem sâmburii, lasă zeamă și sunt puse la foc, până ce încep să clocotească. Când au dat în clocot, le dăm la o parte, le lăsăm să se mai răcorească și le strecurăm. Z

Zeama se folosește pentru sirop, calculând la un litru de zeamă un kilogram de zahăr. Sunt persoane care folosesc drept îndulcitor meire de albine în loc de zahăr, lcuru care nu este recomandat deoarece mierea se cristalizează sau fermentează. Siropul cu zahăr se pune în sticle și apoi la sterilizat.

Vișinele strecurate, se cântăresc și calculăm la fiecare kilogram câte 800 — 900 grame de zahăr. Aici trebuie ținut cont de faptul că unele vișine pot fi mai acre.

Pe rumă, punem vișinele la fiert și le lăsăm să scadă. Atunci când îcnep să iabă o consistență mai groasă, se pune zahărul și se mai lasă feirt aproximativ 15-20 de minute.

Nu puneți zahărul la început!

Trebuie ținut cont de faptul că vișinele se pun la fiert fără zahăr pentru a nu-și pierde culoarea. Dacă fierbeți de la început cu zahăr, compoziția se poate carameliza și întări ulterior, în borcan.

Zahărul se adaugă de-abia în momentul în care fructele fierte încep să aibă consistență. Pentru a vedea când exact trebuie pus zahărul, într-o cratiță lată, în care fierbeți fructele, trageți cu lingura de lemn și dacă rămâne ca o urmă pe fundul vasului atunci este suficient de groasă compoziția.

Foarte important este ca după ce ați pus zahărul să fierbeți aproximativ 15-20 de minute, amestecând continuu. Așa, vișinele își vor păstra culoarea și n use vor face.

De precizat că la dulceața de vișine nu se pune aboslut deloc conservant.

Mare atenție la etapa ambalării!

După ce compoziția este gata, lăsați vasul pe foc la o flacără foarte mică și începeți să puneți în borcane. În prealabil, borcanele trebuie să fie spălate și uscate în cuptor, pentru că altfel vor crăpa atunci când puneți dulceața fierbinte. Borcanele și capacele nu trebuie să fie ude deoarece pot crăpa.

După ce ați umplut borcanul, până la marginea unde se îngustează, puneți capacul, înfiletați bine și pe urmă răsturnați borcanul cu gura în jos. Acesta trebuie ținut în această poziție aproximativ 10 minute fiecare. După, puteți întoarce borcanele și le puteți eticheta, pentru a ști din ce an este dulceața de vișine ca la bunica.

Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
a1.ro
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
observatornews.ro
Zborurile lui Iohannis, desecretizate de Bolojan. 3.5 mil de lei cheltuiţi doar pe călătoria în Africa
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Sute de mii de pensionari au pierdut sume importante. Casa de Pensii confirmă
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Pentru că l-a susținut pe Călin Georgescu, Anca Alexandrescu plătește prețul suprem. Ce a pățit în toiul nopții prezentatoarea TV
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Moment de groază pentru un cățel blocat pe stânci în timp de furtună. Pompierii au acționat de urgență
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Despărțire BOMBĂ în showbiz! Iulia Albu și Mike s-au despărțit! Au fost împreună 8 ani. De ce i-a dat vedeta papucii iubitului ei
redactia.ro
BREAKING Gigi Becali îl distruge pe George Simion și anunță că va face un nou partid suveranist. Ce cadouri i-ar fi făcut patronul FCSB
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`