National

Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui: ”Cred în Dumnezeu, dar nu cred în coronavirus”

Publicat: 17 iul. 2020
Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui: ”Cred în Dumnezeu, dar nu cred în coronavirus”
Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui: ”Cred în Dumnezeu, dar nu cred în coronavirus”

Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui: ”Cred în Dumnezeu, dar nu cred în coronavirus”. Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, a ales să nu poarte mască de proteție, aducând in discuție ”măsurile simple” luate de Guvern. Acesta a declarat că nu crede în coronavirus, ci în Dumnezeu.

Buzatu este convins: ”e o chestiune de determinare științifică, medicală”

De la început se știe că social-democratul nu crede în coronavirus. Pentru el, credința în Dumnezeu este cea care îi guvernează viața. Acesta consideră că totul este o chestiune de determinare științifică, nu de credință. A declarat că el nu se implică în alegerile celor care vor să propage idei despre coronavirus.

„(…) S-a titrat că eu nu cred în coronavirus. Evident, cred în Dumnezeu, de exemplu, dar nu cred în coronavirus. Haideți să fim serioși! Asta e o chestiune de determinare științifică, medicală etc., nu de credință ca atare. Dacă cineva vrea să propovăduiască coronavirusul e treaba lui, nu sunt eu client. Colegii mei trebuie să audă bine, dar poate că unii nu aud bine, în orice caz media națională aude foarte prost.

Am spus, dar era vorba de altceva, era într-un anumit context în care se marșa pe măsurile acestea foarte simple care, din păcate, au condus la situația în care avem de-a face cu o incidență din ce în ce mai mare a virusului față de cetățenii români”, a declarat Dumitru Buzatu, liderul PSD.

Șeful PSD nu poartă mască în semn de protest

Dumitru Buzatu nu poartă mască de protecție, deoarece acesta consideră că este o măsură prea simplă luată de Guvernul României în pandemie. Social-democratul crede că pentru o asemenea criză de sănătate trebuie pregătite măsuri mai complicate.

„Ori, eu cred că trebuie gândite măsuri mai complicate. Tot o dăm cu purtați mască, stați în casă, iată că infectarea este în expansiune. Mergeți mai departe cu aceste măsuri foarte simple. Eu nu port mască, am explicat, nu îndemn pe nimeni, pe toți i-am îndemnat să respecte legea. Dar eu, în semn de protest pentru simplitatea și absurditatea unor asemenea măsuri, nu port mască!”, afirmă cu tărie Buzatu.

Situația României în prezent

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.07.2020 (10:00) – 17.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Buzău, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani și 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 925.001 teste.

Comentarii
Adauga un comentariu