National

Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD pentru poziţionarea contrară directivei de partid

Publicat: 22 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD pentru poziţionarea contrară directivei de partid
Dumitru Coarna a criticat decizia partidului de a-l schimba dintr-o comisie

Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD pentru că s-a poziţionat contrar directivelor de partid. Parlamentarul social democrat a arătat faptul că decizia de a-l transfera de la Comisia pentru apărare la Comisie pentru egalitate de șanse a fost luată în Camera Deputaților după ce acesta nu a răspuns unor directive. De altfel, Dumitru Coarnă a adoptat în mai multe rânduri poziţii contrare directivei de partid. De exemplu a votat pentru adoptarea moțiunii simple împotriva lui Virgil Popescu.

În replică, George Simion i-a luat apărarea partlamentarului social democrat iar președintele Comisiei de apărare a declarat că regretă schimbarea dar că nu poate interveni în decizia de partid.

Dumitru Coarnă este persecutat de PSD fiind mutat la altă comisie

În Camera Deputaților s-a luat decizia de a-l schimba pe Dumitru Coarnă din Comisia pentru apărare la Comisia pentru egalitate de șanse. Dumitru Coarnă este persecutat de PSD, sau cel puţin aşa consideră acesta într-o poziţionare avută în Parlament. Deputatul social democrat a arătat faptul că a avut curajul de a ”gândi singur” în afara politicii de partid și că a adoptat mai multe decizii care nu au fost pe placul coaliției de guvernare:

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu (PNL) la o comisie prezidată de Dan Ţânaşa (AUR). Nu am nimic cu nimeni personal. Eu vorbesc despre principii. Am constatat că în momentul în care ai capacitatea şi curajul să gândeşti singur, eşti sancţionat. PSD a înţeles să mă sancţioneze pe mine pentru trei atitudini pe care le-am desfăşurat public. (…).

Acesta a arătat faptul că a semnat contestaţia la CCR referitoare la introducerea Serviciului Români de Informații în Codul Penal și de procedură penală, decizie pe care a considerat-o neconstituțională. Acesta susţine că a votat în acord cu Constituția României și cum i-a cerut electoratul din județul Călărași.

Oricum, deputatul PSD a votat moţiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu stârnind un scandal în interiorul formațiunii politice în contextul în care directiva de partid era cu totul alta.

AUR i-a luat apărarea lui Dumitru Coarnă

Conflictul nu avea cum să nu fie discutat de liderii AUR care i-au luat apărarea lui Dumitru Coarnă. De exemplu, George Simion a declarat faptul că adevărații profesioniști sunt scoși din comisiile de specialitate și în loc sunt plasați ”caricaturi”.

Președintele Comisiei pentru apărare, deputatul PNL Pavel Popescu a precizat că regretă faptul că parlamentarul social democrat a fost schimbat și că nu poate interveni în decizia internă a altui partid. Acesta a mai explicat faptul că în ședințele de plen se încalcă deseori regulamentul intern și a cerut măsuri împotriva lui George Simion care l-a numit, indirect ”caricatură”.

Nu este prima dată când Simion se confruntă cu reacții dure din partea altor parlamentari sau când liderul AUR adoptă poziționări care ar putea duce la încălcarea unor regulamente. De exemplu, în momentul în care s-a adoptat interzicerea live-ului în Parlament, George Simion a anunțat că va continua să facă live din sala de ședințe.

Oricum faptul că Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD ar putea duce la unele modificări în componența parlamentară. Acesta ar putea alege să plece din partid.

 

Adauga un comentariu