Actualitate

Dumitru Dragomir, despre condamnarea lui Ioan Niculae: „A vrut să ajute economia românească!”

Publicat: 19 feb. 2021
Dumitru Dragomir
Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit vineri, 19 februarie, despre condamnarea milionarului Ioan Niculae la cinci ani de închisoare.

Dumitru Dragomir a declarat că Ioan Niculae a făcut greșeala să ia prea multe combinate și a supărat persoane importante. Fostul șef al LPF crede că prin arestarea lui Ioan Niculae pot fi lăsați pe drumuri peste 10.000 de angajați.

În plus, Dumitru Dragomir este de părere că mai mulți oameni de fotbal au ajuns să aibă procese sau să facă închisoare deoarece au deranjat oameni importanți.

„Este cam cusută cu ață albă toată afacerea aceasta, deoarece interesele financiare majore în comunitatea europeană sunt peste gândirea noastră. Moștenirea ceaușistă a lăsat câteva combinate chimice ce dădeau îngrășăminte, după Revoluție a trebuit să luăm din altă parte, otravă. Aici a greșit Ioan Niculae. A luat prea multe combinate. A supărat atât în România, cât și cele mai multe fabrici de îngrășăminte din Europa. Puteam să dăm tuturor. Niculae lasă pe drumuri 10.000 de muncitori. Omul este foarte supărat, știe că este nevinovat, dar a încercat pe toate căile să-și rezolve problemele și nu a putut. Interesele depășesc puterea lui. Mai ales că nici nu a avut piloni puternici în politica românească. Degeaba spun ăștia…“, a declarat Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir: „Este un om corect, care a vrut să facă bine țării!“

Fostul șef LPF a adăugat că Ioan Niculae a vrut să facă ceva pentru agricultura românească și nu a fost lăsat.

„A avut o clauză de 10 ani ca să nu desființeze combinatele. Putea fi miliardar din fierul vechi, inoxul, câștigă peste 1 miliard. Dar a vrut să ajute economia românească, dar nu este de înțeles. În România am înțeles capitalismul foarte greșit. Să ai tu cinci combinate și să nu faci îngrășăminte în țara ta… Este o nebunie de la Dumnezeu. Acum vrem să vindem tot ce este bun în țara asta. Este un om corect, care a vrut să facă bine țării. Are cu ce să trăiască toată viața, a vrut să facă ceva pentru agricultura românească și nu l-au lăsat. De asta s-au grăbit, pentru că apare legea asta, el trebuia să nu beneficieze de chestia asta. Este cusută cu ață albă, orice nebun își dă seama că aici este o făcătură, dar…“, a menționat Dumitru Dragomir.

„Stă vreun an, datorită vârstei, cam atâta poate să facă”

Dumitru Dragomir este de părere că Ioan Niculae nu va sta prea mult timp la închisoare.

„Noi am înțeles capitalismul acesta foarte diferit față de alte țări, chiar din estul Europei. Dacă era incorect, vindea rușilor toată afacerea. A ținut de averea asta comunistă. Acum nu mai poți face așa ceva, atâția bani. Ca să faci cinci combinate acum ai nevoie de 5-6 miliarde. Nu avem de unde să luăm. Ioan Niculae oricum stă vreun an, datorită vârstei, cam atâta poate să facă. Dacă pot să țină echipa un an și jumătate, sunt foarte deștepți (despre echipa de fotbal Astra). Am încredere în Dani Coman. Sunt atâtea greutăți în sportul românesc, nu îl bagă nimeni în seamă. Toți au fost condamnați în mare majoritate nevinovați. La M.M. Stoica se prescrisese totul, Borcea plătise prejudiciul… Publicitatea era prea mare, pusă pe sport, pe fotbal. Și George Copos a deranjat foarte mult și Ioan Niculae, Dumitru Sechelariu. Eu sunt un pensionar la 75 de ani. Nu am probleme, nu mă bag în nimic“, a mai spus Dumitru Dragomir.
Adauga un comentariu