Actualitate

Dumitru Iliescu, fost director al Serviciului de Protecție și Pază, despre Bruxelles și Rusia

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Dumitru Iliescu fost director al Serviciului de Protecție și Pază despre Bruxelles și Rusia
Dumitru Iliescu, fost director al Serviciului de Protecție și Pază, despre Bruxelles și Rusia

Dumitru Iliescu, fost general român, care a îndeplinit funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază. Acesta a vorbit despre situația dintre Bruxelles și Rusia.

„De ce Rusia?
Trădătorii de la Bruxelles…

Ne uităm cu toţii cum se derulează evenimentele din Ucraina, şi rămânem consternaţi, când constatăm că una este realitatea, şi alta ne prezintă televiziunile noastre aservite. Dacă era adevărat ceea ce ne-au prezentat, până acum, la câte pierderi au suferit ruşii, armata lor trebuia să mai aibă doar câteva sute de militari, fără avioane, tancuri, nave etc. O armată cu asemenea pierderi nu mai are capacitatea de a cuceri noi zone, noi oraşe, trebuie să se retragă, sau să ridice steagul alb. Dar nu este aşa! Trupele ruse înaintează continuu, ocupând noi poziţii pe teritoriul Ucrainei, atacând oraşe importante. şi cucerindu-le. Cum este posibil? Ne-au spus adevărul televiziunile noastre, sau ne-au minţit? Voi ce credeţi? Eu cred că ne-au manipulat, ne-au minţit cu neruşinare, şi o fac în continuare”, a spus Dumitru Iliescu.

De ce Rusia, și de ce războiul din Ucraina?

Dumitru Iliescu a spus că adevăratul conflict nu este între Rusia şi Ucraina, ci între SUA şi Rusia, între SUA, Rusia şi China și a încercat să răspundă la întrebarea „De ce Putin a decis să desfăşoare acţiuni militare în Ucraina?”.

Eu am să vă prezint doar câteva elemente, concluziile le trageţi singuri. Nu am să repet ceea ce am scris în postările anterioare, despre faptul că adevăratul conflict nu este între Rusia şi Ucraina, ci între SUA şi Rusia, între SUA, Rusia şi China. Am dat deja explicaţiile necesare şi dacă doriţi să le lecturaţi, căutaţi ultimele mele postari pe Facebook.
Şi eu, ca şi majoritatea dintre voi, mi-am pus întrebarea firească: de ce Putin a decis să desfăşoare acţiuni militare în Ucraina? Ca să răspund la această întrebare am început să mă documentez, să văd informaţiile mai vechi, vizibile, sau mai puţin vizibile, să analizez evoluţia situaţiei internaţionale din ultimele trei decenii, să constat tendinţele la nivel mondial şi să intuiesc jocul marilor puteri, dar şi ale marilor companii şi centrelor mari financiare, pentru promovarea propriilor interese.

Nu mai este un secret pentru nimeni că deciziile importante nu le iau politicienii, aleşi şi aşa, în marea lor majoritate, ilegal, prin manipularea votului, prin fraudarea grosolană a alegerilor, ci bogaţii lumii, care îi pun în funcţii pe politicieni şi îi dau jos, după bunul plac.

„China joacă rolul cel mai important, devenind cea mai mare putere economică a lumii”

Dar şi politicienii au interesele lor, la fel şi diversele grupări din care fac parte, marile puteri fiind caracterizate de conglomerate de asemenea interese. Am mai constatat că în ultimii ani am asistat la o rapidă translatare a centrului de putere din Atlantic în Pacific, unde China joacă rolul cel mai important, devenind cea mai mare putere economică a lumii, şi la ritmul în care se înarmează cu tehnica de ultima generaţie, care include masiv inteligenta artificială, poate să devină şi cea mai mare putere militară a Globului. Actualul imperiu al Unchiului Sam, SUA, care a cunoscut o fulminantă ascensiune pe arena internaţională, după căderea comunismului şi dizolvarea blocului militar comunist, ajungând la apogeul său, dominând în mod singular lumea, promovându-şi, în permanenţă, interesele prin intermediul războaielor, aducând foarte multă suferinţă popoarelor atacate (vezi: Irak; Afganistan; Libia; Iugoslavia etc!), vaduvindu-le de obiective economice strategice şi resurse, supunându-le la un real genocid, şi-au văzut pusă în pericol poziţia de lider mondial şi au realizat cu surprindere că o iau la vale, prăbuşindu-se uneori, şi în anumite domenii, tot aşa de repede cum au urcat.

„Marii magnaţi americani au folosit din plin instituţiile SUA pentru promovarea propriilor interese”

Marii magnaţi americani, şi nu numai ei, care au folosit din plin instituţiile SUA, inclusiv forţele militare, pentru promovarea propriilor interese, au intrat în panică când au văzut cât de afectate le sunt acestea şi au decis să treacă la ofensivă. Încă din anii 1992-1995, aveau informaţii cu privire la direcţia în care se îndreaptă China şi au decis să elaboreze un program de stopare a acestei direcţii. În anul 1994 am lecturat un raport întocmit de Institutul de Înalte Studii Strategice de la Londra, iar autorii lui prognozau, având în vedere dezvoltarea economiei chineze, că până la finalul anilor 2018-2020, China va deveni cea mai puternică țară d.p.d.v. economic. Atunci, am privit cu reţinere şi neîncredere afirmaţiile lor, dar ulterior mi-am dat seama că au dreptate, amintindu-mi şi faptul că anterior, în anul 1992, pe timpul vizitei oficiale în China, un politician chinez foarte important ne-a spus că este pentru prima oară în istoria ţării sale, dar şi a omenirii, când un guvern îşi propune să stopeze creşterea economică, să nu creeze dezechilibre în plan departamental (aveau creşteri anuale în unele zone ale economiei şi de 40%). Ce puteau face titanii americani într-o asemenea situaţie, decât să treacă la ofensivă? Aşa au şi făcut.

„Ruşii opunând o rezistenţă cu mult peste aşteptările americanilor”

Şi-au dat seama că dacă China reuşeşte să beneficieze de resursele imense de materii prime şi energie ruseşti, dar şi de cele din Orientul Mijlociu, atunci este foarte greu de stăvilit. Situaţia nu era deloc roz nici în Europa, nici în Rusia, şi nici în Orientul Mijlociu. În Europa, nu toate lucrurile le erau favorabile, atât în zona economică, cât şi în cea militară. Şi-au dat seama că nu pot controla acest tip de procese, total defavorabile lor, decât prin cel puţin două tipuri de structuri: militare şi financiare. Trebuia să subjuge economic, iar la nevoie şi militar statele europene, fidelizandu-le, făcându-le dependente de ei şi asigurându-şi noi parteneri în confruntările viitoare.

Şi-au îndreptat deopotrivă atenţia spre Europa, dar şi spre Federaţia Rusă pe care au dorit să o falimenteze şi să o dezmembeze, sprijinind tendinţele centrifuge ale structurilor componente ale acesteia, în felul acesta fiindu-le mai facil să pună mâna pe resursele colosale pe care le deţine, dar să poată controla şi arsenalul nuclear al acesteia, astfel creand-şi un avantaj major în viitoarea confruntare cu China. Nu le-a ieşit jocul aşa cum doreau, ruşii opunând o rezistenţă cu mult peste aşteptările americanilor, şi renăscând din propria cenuşă, precum Pasărea Phoenix. S-au văzut obligaţi să rămână doar cu participarea la privatizarea unor obiective economice importante ruseşti, unele dintre ele, chiar strategice.

„Nu am văzut baze militare ruseşti în apropierea graniţelor SUA, dar am văzut multe baze americane dispuse în zone apropiate Rusiei”

În ceea ce priveşte Europa, peste foarte multe state, de pe bătrânul continent, au trimis asasinii economici (FMI, BANCA MONDIALĂ etc), care le-au adus în pragul falimentului, prin impunerea unor programe în defavoarea acestora (dacă nu credeţi, arătaţi-mi doar un singur program de redresare impus de FMI, care să fi fost eficient, să fi redresat economia ţării ţinta!), în final obligându-le să privatizeze cele mai importante obiective economice şi resursele, la preţuri derizorii, şi făcându-le dependente de ei. În acelaşi timp au declanşat procesul de extindere spre Est a NATO, organizaţie care nu are decât rolul de a promova interesele americane în diverse zone. Au făcut mai multe etape de aducere în organizaţie de noi membri, extinzându-se până în vecinătatea Rusiei şi înfiinţând noi baze militare în ţările europene pe care le-au ocupat şi care le-au devenit vasale. Toţi vorbesc de provocările Rusiei, dar nimeni nu vorbeşte de provocările SUA.

Nu am văzut baze militare ruseşti în apropierea graniţelor SUA, dar am văzut multe baze americane dispuse în zone apropiate Rusiei, unde au adus armament şi tehnica militară de ultima generaţie. Deşi în prima etapă, americanii au dat greş cu planul lor de divizare a Federaţiei Ruse şi de control asupra resurselor acesteia, ei nu au renunţat definitiv la el, l-au regândit, l-au conceput mai eficient şi au început să îl implementeze. Un obstacol major în realizarea planului îl constituia Ucraina, care avea o conducere favorabilă regimului de la Kremlin, şi pe care Unchiul Sam nu o putea controla, mai mult Rusia având posibilitatea să o folosească, la nevoie, în interesul sau. Aşa stând lucrurile, în cooperare cu unii parteneri europeni au trecut la acţiune, pregătind şi derulând atacul asupra Ucrainei, organizând „Maidanul” în uma căruia au alungat conducerea legală a Ucrainei şi aducând la putere persoane favorabile lor. După stabilizarea noii situaţii şi-au subordonat total politicienii corupţi, devastând avuţia naţională a Ucrainei, şi preluând controlul total asupra acesteia.

„Trădătorii de la Bruxelles pun populaţia continentului nostru într-o situaţie de neimaginat”

Prima etapă a planului derulându-se perfect, au hotărât să treacă la cea de-a doua etapă şi anume: pregătirea Ucrainei pentru folosirea ei împotriva Federaţiei Ruse. Au adus în Ucraina o armată de consilieri, ai lor şi ai sateliţilor lor, au adus armament şi tehnica militară, pentru instruirea militarilor ucraineni şi au început pregătirea în vederea creării unor baze militare pe teritoriul ucrainean, în totală contradicţie cu ceea ce stabiliseră cu ruşii în 1991 şi anume că nu vor extinde capabilităţile militare în zona ţărilor foste membre ale Tratatului de la Varşovia, dar mai ales ale fostei Uniuni Sovietice. Unul din obiectivele americanilor era acela de a prelua controlul asupra Crimeei, zona cu importanţa strategică colosală. Nu sunt un simpatizant al lui Putin, în sensul în care mulţi mă vor acuza, apreciez, ce-i drept, cultura rusă, cu o contribuţie semnificativă la cultura universală, dar îmi pun întrebarea ce aş fi făcut eu dacă eram în locul lui. Stăteam cu braţele încrucişate şi aşteptam ca americanii să vină peste noi? Cu siguranţă, nu. Aş fi făcut la fel. Intenţiile americanilor sunt foarte clare, şi orb dacă eşti, tot îţi dai seama de ele. De fapt ce a urmat acţiunii militare ruse în Ucraina, determinată 100% de demersurile americane, confirma, fără tăgadă, că aşa au stat lucrurile. Sancţiunile gândite de americani împotriva Federaţiei Ruse şi promovate de echipa de la Bruxelles, echipa profund coruptă şi aflată sub cizma Unchiului Sam, aducând şi Europa sub aceeaşi cizmă, controlată total de magnaţii americani, ne demonstrează, încă o dată că obiectivele SUA, au fost cele intuite de noi. Ce este mai grav, este faptul ca trădătorii de la Bruxelles pun populaţia continentului nostru într-o situaţie de neimaginat, săracind-o şi vaduvind-o de resursele necesare.

„Europa va fi cea care va plăti cel mai scump”

Deşi au văzut bine ca sancţiunile îndreptate împotriva Rusiei ne falimentează, continuă pe aceeaşi linie fără nicio ezitare, sau remuşcare. Din cauza acestor măsuri aberante, Europa va fi cea care va plăti cel mai scump, antrenându-ne într-o criză multiplă nemaîntâlnită, caracterizată prin sărăcie, criza alimentară, şi de alte bunuri necesare unui trai decent, de energie şi de resurse. Obiectivul american de a contola teritoriile ruseşti şi resursele acestora rămâne în actualitate, ca de altfel că şi planul de diminuare criminală a populaţiei acesteia. De aceea SUA a înfiinţat atâtea laboratoare de cercetare în domeniul biologic cu aplicaţie în cel militar, cele mai importante dintre acestea fiind plasate lângă graniţa cu Federaţia Rusă. Nu este nimic exagerat în ceea ce vă prezint, dimpotrivă lucrurile sunt mult mai grave! Dacă nu credeţi, vă rog să lecturaţi ceea ce au declarat şi declară încă unii lideri europeni, cel mai recent fiind fostul lider polonez Lech Walesa, sigur trompetă americană şi anume:”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia” și afirma că populația acestei țări să fie redusă la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori!”

„Europa, dar şi întreaga lume, se vor confrunta cu o criză profundă, în toate domeniile”

De aceea Putin a afirmat că va folosi arsenalul nuclear, dacă existenţa Federaţiei Ruse va fi pusă în pericol. Avea informaţiile necesare şi ce intenţionau SUA şi ocultă mondială. Ştia inclusiv că americanii doresc să controleze acest arsenal nuclear rusesc. Ce este dureros este faptul că noi, toţi cetăţenii Europei, dar şi ai întregii planete, vom suporta consecinţele unei asemenea politici demente. Europa, dar şi întreaga lume, se vor confrunta cu o criză profundă, în toate domeniile, criza care va genera conflicte de toate tipurile, inclusiv mari manifestaţii violente ale maselor, ale populaţiei. România este o ţară vasală, şi conducerea ei politică acţionează fără discernământ, sau cu rea intenţie, făcând jocul americanilor în detrimentul poporului român. Americanii ne-au determinat să fim ostili Rusiei şi să rupem relaţiile economice cu China, total păgubos pentru noi, în timp ce ei fac afaceri de sute şi mii de miliarde cu chinezii. De ce permitem acest lucru? De ce nu luăm exemplu de la vecinii noştri unguri, care au relaţii normale atât cu Federaţia Rusă, cât şi cu China?

Dumitru Iliescu: „Conducerea politică de la Bucureşti să se trezească, să vadă care sunt tendinţele pe plan mondial şi să ia măsuri”

Dacă aşa stau lucrurile în ceea ce priveşte Rusia, ele nu sunt deloc mai puţin complicate în raport cu China, pe care SUA încearcă să o blocheze prin orice mijloace, inclusiv gândind sancţiuni motivate de cauze puerile, legate de democraţie. Care democraţie? Cea americană, care a apus de mult timp?.
Nu vor reuşi să o stopeze! Procesul de erodare a puterii americane este sigur şi ireversibil! China va fi cea care va domina lumea în deceniile următoare, chiar dacă va fi un alt mod de dominaţie şi nu neapărat unul pe care să ni-l dorim, sau nu. Conducerea politică de la Bucureşti să se trezească, să vadă care sunt tendinţele pe plan mondial şi să ia măsuri ca România să nu fie exclusă.

„La începutul analizei am făcut referire şi la obiectivele SUA în Orientul Mijlociu. Nu am să dezvolt acum acest subiect, poate într-o postare viitoare, spaţiul acestei postari fiind deja epuizat. Am să menţionez doar faptul că a distrus popoare, speranţe şi idealuri doar pentru a le fura resursele, pentru a le lua avuţia naţională şi a pune stavilă tendinţelor Chinei de a-şi manifesta prezenţa în zonele respective, dar şi acest lucru a eşuat. Nu am pretenţia că am abordat toate elementele acestei situaţii, le puteţi completa voi în cadrul comentariilor. Nici nu vreau să vă impun nişte concluzii, le puteţi trage singuri, venind chiar cu argumente pro şi contra! Pentru mine este clar „DE CE RUSIA?”, dar şi DE CE CHINA? Sper să fie şi pentru voi!
Un scenariu asemănător este pus la punct şi în ceea ce priveşte India, care urmează Rusiei…,dar despere asta…, nu acum, ci într-o postare viitoare…
Dumnezeu să vă păzească şi să vă apere!”, a transmis Dumitru Iliescu.

Comentarii
Adauga un comentariu