Sport

Dumitru Tudor, cel mai vechi impresar din fotbalul românesc a decedat. „Ciorbă” avea plămânii foarte afectați

Publicat: 25 mart. 2021
Dumitru Tudor, unul dintre cei mai vechi impresari din fotbalul romanesc, a decedat în această dimineață la spitalul Sfântul Pantelimon din București. El fusese internat în urmă cu două săptămâni după ce se infectase cu noul coronavirus

Dumitru Tudor, unul dintre cei mai vechi impresari din fotbalul romanesc, a decedat în această dimineață la spitalul Sfântul Pantelimon din București. El fusese internat în urmă cu două săptămâni după ce se infectase cu noul coronavirus.

Mitică „Ciorbă” (66 de ani) a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 9 martie 2021, când a și postat un mesaj pe Facebook.

„După un an îm care credeam că am scăpat de COVID, nenorocitul de carcalac m-a lovit. Să dea Dumnezeu să scap cât mai repede”, a fost mesajul lui Dumitru Tudor imediat când a aflat vestea dură. Avea plămânii afectați 70 la sută și multe probleme cardiace.

A murit fostul impresar Dumitru Tudor, cel cunoscut drept Mitică „Ciorbă”. Era internat de două săptămâni în spital cu Covid-19

De-a lungul timpului, Dumitru Tudor a fost de două ori conducător și investitor la Rapid, prima dată la începutul anilor 80, iar ultima dată în 2017, când a plecat repede de la formația giuleșteană, fiind acuzat de fani că n-a investit niciun ban.

Dumitru Tudor a fost fotbalist în anii 70 – 80. Acesta a îmbrăcat tricoul unor formații precum Rapid, Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti şi Delta Tulcea. „Mitică Ciorbă” a fost forțat să se retragă din activitatea fotbalistică la doar 28 de ani, după ce a suferit o accidentare la genunchi.

După 1989, Dumitru Tudor a devenit patron de echipă. Acesta a preluat clubul Autobuzul Bucureşti, care ulterior s-a numit Rocar şi a fost cedat către Gigi Neţoiu.

A fost conducător în Giulești

A fost oficial și la Rapid, inclusiv la celebra finală a Cupei României între Petrolul și Rapid, din 1995, arbitrată, cu nenumărate controverse, de Ion Crăciunescu.

Familia Tudor a suferit o tragedie în septembrie 2020, atunci când Mirela, fiica impresarului Dumitru Tudor a murit departe de ţară, în Franţa.

Adauga un comentariu