Eveniment-Social

După 4 săptămâni, Ateneul Național din Iași revine pe scenă

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
După 4 săptămâni Ateneul Național din Iași revine pe scenă
În perioada 4-8 septembrie 2021, trupa de teatru a Ateneului Național din Iași va susține un turneu artistic pe litoralul Mării Negre și în împrejurimi

După cele patru săptămâni în care activitatea cu publicul a instituțiilor de spectacole a fost oprită, de sâmbătă, 17 aprilie, Ateneul ieșean deschide ușile Sălii Mari de Spectacole „Radu Beligan” pentru publicul iubitor de teatru.

„Perioada de 4 săptămâni nu a fost una de inactivitate pentru echipa Ateneului, căci, pe lângă expozițiile organizate și spectacolele transmise online, în sală au fost susținute repetiții pentru o piesă de teatru „Fenomen Tropical”, produsul unei frumoase colaborări cu Facultatea de Teatru, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul instituției.

Când va avea loc premiera spectacolului

Spectacolul va avea premiera sâmbătă, 17 aprilie 2021, de la ora 19.00, în „Sala Mare de Spectacole Radu Beligan” și va fi reluat și duminică 18 aprilie, de la aceeași oră. Biletele pentru aceste reprezentații au fost epuizate în 24 de ore după punerea în vânzare, însă doritorii îl vor putea viziona și online, contra cost, pe site-ul instituției.

„Fenomen Tropical” este o adaptare după „Insula” de Gelu Naum, în regia lui Octavian Jighirgiu, pe muzica Adei Milea. Interpreții sunt studenți masteranzi ai Facultății de Teatru, scenografia este semnată de Alina-Dincă Pușcașu, coregrafia de Alice Veliche și Ancuța Macovei, iar pregătirea muzicală este realizată de Lăcrămioara Hrubaru-Roată și Bobo Burlăcianu.

Sfârșitul de săptămână aduce bucurii și celor mici, cu două piese de teatru în diminețile de sâmbătă și duminică, de la ora 11, iar după prânz cu filme pentru copii. Rămânem activi și în mediul online, cu spectacole de teatru și concerte pentru cei mici, accesibile celor care nu pot participa la evenimente cu public.

Săptămâna viitoare spectatorii sunt așteptați marți, 22 aprilie, de la ora 19. 00 la piesa de teatru „Cu capul în nori”, în regia lui Daniel Onoae, iar joi, 24 aprilie, de la aceeași oră, la „Dineu cu proști”, în regia lui Sebastian Bădărău.

Programul Ateneului Național din Iași poate fi consultat în detaliu pe site-ul www.ateneuiasi.ro, la secțiunea calendar.

Adauga un comentariu