Local

LIVE VIDEO După ani de procese, şi achitări pe bandă rulantă, oficialii de la UMF rup tăcerea! Conferinţa de presă

Publicat: 03 dec. 2019

***Cotidianul Bună Ziua Iași va transmite LIVE-VIDEO întreg evenimentul.

Conferința de presă organizată cu ocazia pronunțării definitive a Justiției în dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Corupție la UMF Iași” marți, 3 decembrie 2019, ora 13:30, Sala „New York”, Hotel „Ramada”
„Fundamentul justiției este buna-credință” (Cicero)

Curtea de Apel Suceava a pronunțat ieri, 2 decembrie, sentințele definitive în dosarul cunoscut de opinia publică sub numele „Corupție la UMF Iași”: au fost achitate toate persoanele și companiile implicate în acest dosar, punând astfel punct unei odisei juridice care a debutat în noiembrie 2010.

După  ani de procese, oficialitatile din UMF au decis să sustină o conferință de presă în care scopul principal nu este acela de a povesti despre suferința personală a oamenilor din așa-numitul „Lot UMF”, acuzați și judecați injust în spațiul public, în ultimii 9 ani. Aceștia îi invită pe toți cei interesați la o analiză obiectivă a impactului pe care o anchetă penală abuzivă l-a avut asupra Universității de Medicină și Farmacie din Iași, una din instituțiile fundamentale ale Iașului universitar.

După experiența ultimilor 9 ani, aceștia consideră că opinia publică are dreptul și obligația de a cumpăni atent asupra a două tipuri de impact provocate de anchetă DNA și procesul care i-a urmat:

”- în plan principal: impactul de imagine și financiar asupra Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T.
Popa”, o instituție cu o istorie de 140 de ani;
– în plan secundar: impactul asupra persoanelor direct implicate, materializat în blam și condamnare publică,
chiar dacă în absența unei sentințe definitive și fără posibilitatea acuzaților de a se apăra în mod real în
spațiul public.
Anchetarea abuzivă de la nivelul Direcției Naționale Anticorupție, interceptările abuzive și transcrierea lor profund viciată, ignorarea unor prevederi legale elementare în construirea dosarului penal sunt ele însele, paradoxal, forme grave de corupție. Afirmația este valabilă și la nivel de judecător, atunci când acesta aprobă integral solicitările unui procuror în condițiile în care el, judecătorul, are propriile probleme legale, aflate în instrumentare la același procuror.” se arată în comunicat.

Conform celor implicați în dosar, mass-media a fost însăși ea o victimă

”Mass-media a fost ea însăși victimă în acești ultimi 9 ani, promovând, cu bună sau rea-credință, de la caz la caz, informații care au adus o atingere gravă și nedreaptă atât unor oameni, cât mai ales unei instituții cu un rol și o răspundere socială esențiale: Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Sentința pronunțată ieri demonstrează că adevărul, din punct de vedere jurnalistic și uman, poate lipsi din informațiile emise de înalte instituții ale statului, care ar trebui să fie în afara oricăror suspiciuni de incorectitudine.

De aceea,
Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, fost rector al U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași
Conf. Univ. Dr. Daniela Druguș, fost director general al U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași
Asist. Univ. Dr. Adrian Ciureanu, fost director al Centrului de Comunicații al U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași
și Cătălin Boacnă, avocat
vă invită marți, 3 decembrie 2019, la ora 13:30, în Sala „New York” a Hotelului „Ramada” să aflați lucrurile care nu
au putut fi spuse de acuzații „lotului UMF” în cei 9 ani de urmărire penală și proces.” se precizează în comunicat.loading...

Adauga un comentariu