International

După aproximativ două luni de izolare strictă, spaniolilor li s-a permis practicarea sportului

Publicat: 03 mai 2020

Al doilea val de relaxare a restricţiilor, prin care s-a permis practicarea sportului în aer liber, a generat bucurie în Spania. Spaniolilor li s-a permis, începând de sâmbătă, să iasă din case, după ce pe 26 aprilie primii care au avut dreptul au fost copiii, însoţiţi de un adult.

„Prima zi cu bicicletă, în intervalul de timp permis. Sentiment incredibil de libertate. Oraşul este verde şi respiră. Întreaga stradă cu trei benzi este doar pentru biciclişti, alergători şi câini”, a scris un român stabilit în Madrid despre prima zi în care li s-a permis să facă sport în aer liber.

Spaniolii au mers încă de dimineaţă la plimbare, au alergat şi au pedalat, pe străzile din marile oraşe, în condiţiile în care parcurile rămân în continuare închise, realatează Medifax.ro.

Ţara a arătat ca un imens parc, a titrat presa din Spania.

Din 2 mai, persoanele cu vârste de peste 14 ani pot ieşi din casă în Spania, tot în condiţii stricte. Spaniolii pot face plimbări de o oră, însoţiţi de o persoană, o dată pe zi, la o jumătate de milă de casele lor, sau pot face sport sau să meargă pe biciclete, singuri în oraşul lor. Aceştia au la dispoziţie două intervale orare, între 6.00-10.00 şi 20.00-23.00.

Carantinarea extrem de strictă a ţării a fost relaxată pe 26 aprilie atunci când s-a permis copiilor, însoţiţi de un adult, de a ieşi la plimbare de o oră şi, începând de sâmbătă, cu autorizarea pentru cei peste 14 ani să facă sport individual sau plimbări în condiţii stricte.

Până la sfârşitul izolării, spaniolii nu se vor putea deplasa în afara provinciei lor.

Adauga un comentariu